„Porodična šetnja“ u organizaciji Dveri, učesnici traže povlačenje tri zakona

Vesti 15. maj 202115:21 > 19:21 184 komentara

Učesnici Porodične šetnje, u organizaciji pokreta Dveri, zatražili su povlačenje iz skupštinske procedure tri, kako je rečeno, antiustavna zakona, među kojima je i onaj o istopolnim zajednicama.

Lider Dveri Boško Obradović je na skupu ispred Skupštine Srbije, organizovanog povodom Međunarodnog dana porodice, rekao da je potrebno povući iz procedure sva tri antiustavna i antihrišćanska zakona.

Većinska Srbija je porodična i kako se desilo da nam nameću zakone kojim nam se uvode mama i mama i tata i tata i da pre podne budemo muško, a popodne žensko, upitao je on.

Na kojim izborima ste kandidovali te zakone, kako sebi dozvoljavate da kršite Ustav, pitao je Obradović i poručio da su na skup došli ustavobranitelji. On je ponovio da su to zakoni Aleksandra Vučića, Ane Brnabić i Gordane Čomić, koje su okupljeni izviždali.

Obradović je istakao da Dveri predlažu poresku reformu, koja bi trebalo da omogući smanjenje poreza onima koji su u braku i imaju decu, kako bi im više novca ostajalo u kućnom budžetu.

Nećemo da Srbija finanaira strane kompanije, već domaća preduzeća i porodična gazdinstva. Zaštita životne sredine mora da bude priorotet, a ne zloglasna kompanija Rio Tinto, poručio je Obradović.

Manifestacija ima nadstranački karakter i organizuje je 15 organizacija, rekao je on na skupu. Obradović je kazao da će se tražiti i da 15. maj, Dan porodice, bude proglašen za neradni dan i državni praznik.

FoNet/Božana Pavlica

Kada se mi budemo pitali, porodica će biti na prvom mestu u društvu i državi, rekao je on i dodao da je ona danas ugrožena ekonomski, socijalno i na svaki drugi način.

Kao što smo se okupili oko porodice, uveren sam da ćemo se sabrati u srpski nacionalni front za odbranu Kosova, ekonomski patriotizam i promenu korumpiranog sistema koji vlada tri decenije, poručio je Obradović.

Uveren sam da je ovo početak buđenja patriotske, domaćinske i hrišćanske Srbije, rekao je on.

Mi ovde formiramo pokret za život Srbije, a porodica je iznad levice i desnice, vlasti i opozicije, iznad svih naših razlika, poručio je lider Dveri.

Na dnevnom redu sednice parlamenta u utorak su predlozi Zakona o rodnoj ravnopravnosti, Zakona o istopolnim zajednicama i Zakona o zabrani diskriminacije.

Ako se poslanici ogluše o Ustav, naša borba neće prestati, poručeno je sa skupa na kojem je zatražena zaštita, kako je rečeno, prirodne porodice, u kojoj je brak zajednica muškarca i žene.

Na skupu ispred Skupštine Srbije nisu poštovane mere fizičke distance, niti su okupljeni nosili zaštitne maske. Porodična šetnja išla je od Skupštine Srbije do Kalemegdana.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare