Zatvoren neregistrovan dom za stare u Zrenjaninu

Vesti 24. nov 202111:17 0 komentara
Shutterstock

Inspektori Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku doneli su rešenje o zabrani rada neregistrovanog doma za stare u Zrenjaninu.

Kako navode u tom sekratrijatu, inspektori socijalne zaštite su po hitnom nadzoru kod neregistrovanog subjekta koji pruža uslugu domskog smeštaja u Zrenjaninu u Ulici Čarnojevićeva 9a, vlasnika A.L, 21. novembra izvršili neposredan uvid i konstatovali da obavlja delatnost socijalne zaštite – pruža uslugu domskog smeštaja odraslih i starijih lica, a da ne poseduje dozvolu za rad (licencu).

Inspekcijskim nadzorom je utvrđeno da se u tom objektu na smeštaju nalazilo 10 lica i da nisu ispoštovane mere radi sprečavanje ulaska i širenja epidemije izazvane virusnim oboljenjem kovid-19 zbog čega je pokrenuta krivična odgovornost neregistrovanog subjekta.

Na osnovu utvrđenog činjeničnog stanja inspektori socijalne zaštite doneli su rešenje o zabrani rada neregistrovanog subjekta s nalogom za hitno iseljenje zatečenih korisnika na smeštaju i podneli krivičnu prijavu protiv odgovornog lica.

Inspektori su obavestili i druge inspekcije o neregistrovanoj delatnosti.

Dan kasnije, 22. novembra, inspektori socijalne zaštite izvršili su kontrolu objekta uz asistenciju policije, kada je zatečeno osam korisnika, koji do tada nisu bili iseljeni.

U saradnji s Centrom za socijalni rad grada Zrenjanina, za sedam korisnika je obezbeđen adekvatan smeštaj, dok je jednog korisnika preuzeo srodnik.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!