Zaštitnik građana proverava dokumentaciju kragujevačkog Centra za socijalni rad

Vesti 27. jan. 202100:01 > 00:021 komentar
Podeli:
Foto: Kancelarija za medije Zaštitnika građana

Zaštitnik građana je, kako je saopšteno, po prispeću dokumentacije Centra za socijalni rad u Кragujevcu i iz dokumenta dobijenih od Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, počeo kontrolu pravilnosti postupanja ovog centra povodom izmeštanja troje dece Đorđa Joksimovića u hraniteljsku porodicu i njegovog delimičnog lišenja roditeljskog prava.

Zaposleni u ovoj instituciji počeli su utvrđivanje činjenica i načina rada nadležnog centra na osnovu obimne dokumentacije koja je Zaštitniku građana stigla u ponedeljak posle podne, kao i utvrđivanje činjenica iz dokumenata koja je Zaštitnik građana u četvrtak 21. januara dobio od nadležnog ministarstva, navodi se u saopštenju.

Zaštitnik građana očekuje da će imati uvid i u dokumentaciju koju bi trebalo da mu dostavi Đorđe Joksimović, koji je tu mogućnost nagovestio prilikom razgovora sa Zaštitnikom građana Zoranom Pašalićem 21. januara.

Zaštitnik građana je po sopstvenoj inicijativi, a posle saznanja iz medija da jedan građanin Republike Srbije već godinama pokušava da pod starateljstvo vrati svoje troje dece koja su smeštena u hraniteljsku porodicu, pokrenuo postupak kontrole pravilnosti i zakonitosti rada kragujevačkog Centra i resornog ministarstva.

Komentari

Vaš komentar