Socijalisti od izdavanja nekretina u 2021. zaradili skoro 400.000 evra

Vesti 22. maj 202219:06 11 komentara
N1

Socijalistička partija Srbije (SPS) je samo u prošloj godini od izdavanja nekretnina zaradila oko 46 miliona dinara ili oko 390.000 evra, pokazuje finansijski izveštaj te stranke za 2021. godinu. Reč je o nekretninama koje je SPS nasledio od Saveza komunista Jugoslavije i od čijeg iznajmljivanja godinama finansira svoj rad.

SPS je jedna od retkih stranaka u Srbiji koje u svom vlasništvu imaju nekretnine. Međutim, za razliku od Srpske napredne stranke, Srpske radikalne stranke i Demokratske stranke Srbije, poseduje ih na desetine i od njih na godišnjem nivou zarađuje na desetine miliona dinara, objavila je Nova.rs.

Samo u 2021. na ime zakupa socijalisti su zaradili 45.699.985 dinara ili 387.288 evra. To proizilazi iz finansijskog izveštaja SPS, koji je objavljen na sajtu Agencije za sprečavanje korupcije.

Ta partija je najviše zaradila od izdavanja objekta u Požarevcu, zatim od nekretine u Smederevu i u Beogradu u objektu na Studentskom trgu.

Kako je ranije objavljeno, socijalisti su raspolagali sa čak 80 nekretnina, od kojih je 27 bilo u njihovom vlasništvu, dok su još 53 objekta koristili, ali su oni imali status društvene svojine. Najveći i najvredniji objekat socijalista je zgrada od oko 3.000 kvadrata na Studentskom trgu u Beogradu, koja je po proceni banke vredna više od četiri miliona evra. U njoj se nalaze sedište i gradski odbor stranke, a u prizemlju je bio noćni klub.

Ceo tekst pročitajte na sajtu Nova.rs.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare