Zaplenjeno 285 kilograma marihuane, uhapšeno sedmoro

Vesti 16. jan 202213:405 komentara
Izvor: MUP Srbije

Policija i SBPOK zaplenili su 285 kilograma marihuane i uhapsili sedam članova organizovane kriminalne grupe zbog sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi činjenja krivičnih dela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP).

Hapšenju je, kako je navedeno, prethodio intenzivan operativni rad policajaca, pripadnika Specijalne službe za borbu protiv organizovnog kriminala, Tužilaštva za organizovani kriminal i Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu.

Policija je uhapsila F. V. ( 28) iz Sremske Mitrovice, koji se sumnjiči da je organizator ove kriminalne grupe, D. N. (28), C. V. (27), P. L. (54) iz Novog Sada, B. N. (34), iz Prijepolja i B. D. (31) iz Sremske Mitrovice zbog sumnje da su njeni članovi.

Policijski službenici su, kako se navodi u saopštenju, prilikom pretresa kamiona u dvorištu kuće P. L, u okolini Novog Sada, pronašli oko 130 kilograma marihuane, zapakovane u više paketa, kao i veću količinu deviznog novca.

U MUP podsećaju da je u okviru iste akcije, polovinom decembra prošle godine uhapšen i M. V. (26) iz Sremske Mitrovice, koji se od tada nalazi u pritvoru, kada je na graničnom prelazu Bački Breg zaustavljen kamion, kojim je on upravljao, i u specijalno izrađenim bunkerima kamiona pronađeno 145 paketa marihuane, težine oko 155 kilograma.

Osumnjičeni članovi organizovane kriminalne grupe su u prethodnih nekoliko meseci, kako se sumnja, krijumčarili marihuanu iz Crne Gore u Srbiju radi dalje prodaje, a određeno im je zadržavanje do 48 sati, nakon čega će, uz krivične prijave, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Komentari

Vaš komentar