Zapadni zvaničnici pozdravili glasanje Srbije u UN

Vesti 02. mar. 202218:51 > 19:1357 komentara
Podeli:
Izvor: Shutterstock

Zapadni zvaničnici u Srbiji pozdravili su odluku Srbije da glasa "za" rezoluciju UN kojom se izražava najdublje žaljenje zbog agresije Rusije na Ukrajinu.

Generalna skupština UN usvojila je rezoluciju kojom se izražava najdublje žaljenje zbog agresije Rusije na Ukrajinu i zahteva od Rusije da odmah prestane sa pretnjom i upotrebom sile protiv Ukrajine i da odmah, potpuno i bezuslovno povuče sve svoje vojne snage sa teritorije Ukrajine u njenim međunarodno priznatim granicama.

Povezane vesti

Za je glasala 141 država, protiv je bilo pet, a uzdržano 35. Srbija je bila među državama koje su glasale „za“.

Šef delegacije Evropske unije u Srbiji Emanuele Žiofre na Tviteru je pozdravio to što se Srbija pridružila zemljama koje su glasale „za“.

Pozdravima se priključila i ambasadorka Velike Britanije Šan Maklaud, kao i ambasadorka Švedske Anika Ben David.

Kanadski ambasador Žil Norman takođe je pozdravio ovu odluku Srbije, a na Tviteru se oglasila i ambasada SAD i navela da im je „drago što je Srbija dala podršku Ukrajini u UN“.

„Pozdravljamo da se Srbija pridružila 141 državi članici UN kako bi iskazala svoju solidarnost sa Ukrajinom koja je postala žrtva vojne agresije“, izjavio je ambasador Nemačke Tomas Šib.

Na zvaničnom Tviter nalogu francuske ambasade takođe su iskazani pozdravi ove odluke, a isto se navodi i na zvaničnom Tviter nalogu ambasade Italije u Srbiji.

Više o ratnim dešavanjima pratite u našem BLOGU UŽIVO i na stranici RAT U UKRAJINI.

Komentari

Vaš komentar