Zamenik direktora: U KBC Dragiša Mišović ostala samo tri slobodna mesta

Vesti 05. mar. 202108:35 > 09:184 komentara
Podeli:
Izvor: Foto: Shutterstock

Zamenik direktora Kliničko-bolničkog centra "Dr Dragiša Mišović" Predrag Savić izjavio je danas da su skoro svi kapaciteti za kovid pacijente u toj bolnici popunjeni.

On je za Radio-televiziju Srbije rekao da su na lečenju u toj bolnici zbog korona virusa 172 pacijenta, jedanaestoro dece i osam trudnica, najmanje 64 pacijenta su u jedinici intenzivne nege, a više od 40 zahteva mehaničku ventilaciju.

„Juče bilo 19 prijema, ostali smo samo sa tri slobodna mesta“, rekao je Savić, navodeći da pacijenti brže razvijaju teške kliničke slike, a progresija upale pluća mnogo veća.

Izvor: RTS

On je dodao da je za godinu dana ta bolnica lečila više od 4.000 pacijenata, a da je samo u septembru i delu oktobra u delimičnom ne-kovid režimu.

Na pitanje šta očekuje od sastanka Kriznog štaba, on je naveo da se nada da su građani shvatili „ako se sami ne čuvamo ni vakcine nas neće sačuvati“.

„Mislim da su se građani opustili, dosta pacijenata je nakon prve, čak i druge doze vakcine obolelo, znači nisu se ispoštovale standardne procedure da ljudi nastave da vode brigu o sebi i nakon revakcinacije“, upozorio je Savić.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Komentari

Vaš komentar