Zamenica tužioca potvrdila da je primljena prijava za polno uznemiravanje

Vesti 02. feb 202117:34
Podeli:
Izvor: N1/Milan Nikić

Zamenica osnovnog javnog tužioca (OJT) u Kragujevcu Gordana Striković izjavila je FoNetu da je to tužilaštvo primilo krivičnu prijavu za polno uznemiravanje i da je u toku evidencija po toj prijavi.

To znači da se određuje koji će tužilac raditi po toj prijavi i da će, po uobičajenoj proceduri, ona biti predmet provera, rekla je Striković i dodala da u ovoj fazi OJT ne može da saopšti više pojedinosti.

Gradski pravobranilac Branko Petronijević rekao je ranije da je OJT u Kragujevcu prosledio prijave koje su mu podnele radnice Gradske uprave protiv gradskog funkcionera Z.M. zbog polnog uznemiravanja.

Gradonačelnik Kragujevca pozvao zaposlene da prijave neprikladno ponašanje

Gradonačelnik Kragujevca, Nikola Dašić, pozvao je sve zaposlene da svom poslodavcu prijave ako su na radnom mestu uvređeni neprikladnim ponašanjem kolega, nadređenih, izabranih ili postavljenih lica.

Članica Gradskog veća za lokalnu samoupravu, Sanja Tucaković, saopštila je da Gradska uprava kao poslodavac neće tolerisati uznemiravanje, nasrtaj na čast i ugled, zastrašivanje, diskriminaciju ili bilo kakvo drugo „ponašanje koje ima za cilj ili predstavlja povredu dostojanstva, ugleda, ličnog ili profesionalnog integriteta, izaziva strah ili stvara neprijateljsko, ponižavajuće ili uvredljivo okruženje i pogoršava uslove rada“.

„Svako odstupanje od očekivanih normi i profesionalnih standarda biće sankcionisano, bez obzira da li se radi o službeniku ili funkcioneru“, rekla je ona.

Komentari

Vaš komentar