Zaključen sporazum o formiranju koalicije „Moramo“

Vesti 25. jan 202218:52 18 komentara
twitter.com/dobrinacelnik

Otvorena građanska platforma "Akcija", Ne davimo Beograd i Ekološki ustanak zvanično su zaključili sporazum o formiranju koalicije "Moramo".

Kako se navodi u saopštenju Ne davimo Beograd, koalicija „Moramo“ predstavlja novu i autentičnu zeleno-levu opciju na političkoj sceni Srbije.

„Na aprilskim parlamentarnim i lokalnim izborima za grad Beograd, građanima ćemo ponuditi priliku za zajedničku borbu i glasanje ZA – našu zemlju, vodu i vazduh, za solidarnost i bolji životni standard svih građanki i građana, za prava za sve, obrazovanje i zdravstvenu zaštitu, za dobar grad i normalan život u Srbiji“, poručili su.

Dodaju da su ključne teme, na kojima će se bazirati zajednički rad u okviru koalicije „Moramo“, svakako ekologija i borba za zdravo životno okruženje.

„U društvu sa ovako izraženim ekonomskim nejednakostima, kao što je Srbija, jedno od najvažnijih pitanja kojima ćemo se baviti je socijalna pravda, odnosno borba za bolje uslove života i rada građana. Budućnost u koju gledamo ne može biti ostvarena bez velikog ulaganja u obrazovanje“, ističe se u saopštenju.

Istakli su da urbanistički razvoj gradova mora biti takav da stvara gradove koji pripadaju građanima, „a ne tajkunima koji popunjavaju svaki metar javnog prostora“.

„Pored ovih tema, za našu koaliciju je važno da se ostvari suštinska decentralizacija Srbije, koja podrazumeva donošenje više značajnih odluka na lokalu, blizu građana, i lokalni ekonomski razvoj, a ne da sve počinje i završava se u Beogradu. Pandemija nam je pokazala koliko je naš zdravstveni sistem u rasulu i da moramo uložiti velike napore da obezbedimo negu i neophodno lečenje svim našim građanima“, naveli su.

Koalicioni sporazum su potpisali Nebojša Zelenović ispred „Akcije“, Dobrica Veselinović iz Ne davimo Beograd i Aleksandar Jovanović Ćuta, jedan od osnivača Ekološkog ustanka.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare