Zajedno: Zaštititi Milenkovića ili će odgovornost za posledice biti na Vulinu

Vesti 07. jul 202218:3511 komentara
Podeli:
Izvor: Tanjug / Sava Radovanović

Politička organizacija Zajedno zahteva od policije da načelniku Odeljenja beogradske policije za borbu protiv droga Slobodanu Milenkoviću i njegovim kolegama hitno obezbedi zaštitu, a od tužilaštva da ispita informacije da su im ugroženi životi, koje su podneli pisanim putem, navodi se u saopštenju "Zajedno".

„Načelnik Milenković i njegove kolege su otkrili jednu od najvećih plantaža marihuane u Evropi, raskrinkali kriminalni kartel uplten u ovu mrežu uzgajivača i zaštitinika i predstavljaju istinske heroje naše države“, stoji u saopštenju.

Povezane vesti:

Dodaje se da umesto da institucije ispitaju njihove dokaze o aferi Jovanjica i pruže svu zaštitu policajcima i njihovim porodicama, na načelnika Milenkovića i njegove kolege vodi se najstrašnija hajka i kriminalizacija preko javnih glasila vlasti, zvaničnih institucija, a prema informacijama koje su sakupili i predali priprema se i njihova likvidacija, što je u javnost izneo Milenkovićev advokat Zdenko Tomanović.

„Hitno obezbediti zaštitu hrabrim policajcima ili će za bilo kakve posledice budućeg dešavanja sva odgovornost biti na ministru policije Aleksandru Vulinu i njegovom šefu. Aleksandar Vulin, koji je se hvalio slikama sa plantaže Jovanjica, i čiji su saradnici bili hapšeni zbog trgvine narkoticima (Marko Jablanović, brat sekretara ministra Vulina) u službenim kolima ministarstva koje je Vulin vodio, mora da se hitno odredi sa koje strane prava i pravde pripada“, rekli su iz koalicije Zajedno.

Kako su saopštili, javno tužilaštvo mora da se istrgne iz šapa vlasti i mora početi da nezavisno radi svoj posao, da ispituje sve sumnje u ovaj slučaj, ma koliko ih visoko u državu vodio trag, a ne da selektivno „deli pravdu“ i proganja one koji časno obavljaju svoje dužnosti u interesu građana i države.

„Zajedno i koalicija Moramo u Narodnoj skupštini zahtevaće formiranje Anketnog odbora, koji će se baviti isključivo aferom Jovanjica 1 i Jovanjica 2 koja mora biti rešena, a svi vinovnici koji su u njoj učestvovali moraju snositi odgovornost u skladu sa Ustavom i zakonima naše zemlje. Svi do jednoga. Moramo osloboditi Srbiju kriminalnih kandži ove vlasti i svih (para)državnih službi koje su ščepale i uništile tužilaštvo, sudove, policiju i sve druge institucije ove zemlje“, zaključuje se u saopštenju.

Komentari

Vaš komentar