Zajedno za Srbiju: Upućene pretnje smrću Zelenoviću i članovima njegove porodice

Vesti 23. dec 202117:45 12 komentara
N1

Na adresu Zajedno za Srbiju danas je stiglo pismo u kome se preti smrću lideru stranke Nebojši Zelenoviću i članovima njegove porodice i daje mu se rok od sedam dana da „uputi izvinjenje zbog izdaje“. Njegova budućnost se opisuje sa tri reči - “Počivaj u miru”, saopštila je Informativna služba ZZS.

„Ovakva pisma i pretnje dokaz su da Srpska napredna stranka radikalskim narativom pokušava da stvori podele, netrpeljivost i mržnju među građanima. Zahtevamo od nadležnih organa da hitno nađu one koji prete smrću neistomišljenicima i pitamo ko je taj koji sme da daje rokove pod smrtnom pretnjom bilo kome u Srbiji. Pretnje su prijavljene Ministarstvu unutrašnjih poslova i očekujemo da se hitno objavi ko stoji iza pretnji i procesuira u skladu sa zakonom“, navodi se u saopštenju ZZS.

„Osnovano sumnjamo da ovo pismo dolazi sa istog mesta sa kog su poslati batinaši na građane u Šapcu, odakle su štampane i poternice za advokatima, novinarima i maloletnicima i logična je posledica ignorisanja koje institucije pokazuju u ovim slučajevima. Кao i do sada bez straha ćemo nastviti da se borino za bolju Srbiju, u kojoj se sa neistomišljenicima razgovara, u kojoj postoji vladavina prava, u kojoj opozicioni političari i građani nisu mete“, ističe ZZS.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare