Zajedno za Srbiju: Nebojša Zelenović isleđivan u tužilaštvu zbog tvita

Vesti 27. avg. 202112:32 > 13:1732 komentara
Podeli:
Nebojša Zelenović
Izvor: N1

Predsednik stranke Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović saslušavan je u šabačkom tužilaštvu zbog poruke na društvenoj mreži Tviter u kojoj je uporedio broj članova SNS-a, SPS-a, Saveza komunista Jugoslavije i Nacionalsocijalističke partije Nemačke, saopštila je ta stranka u petak.

Pročitajte još:

Zelenović je izjavio da je navedeni tvit napisao i objavio 2019. godine i do danas niko nije demantovao podatke. Naprotiv, kaže on, Darko Glišić je javno izneo da Srpska napredna stranka broji više od 700.000 članova.

„Oni mene danas, u trećoj deceniji 21. veka, ovde, u sred Šapca, isleđuju za verbalni delikt! Ja sam predsednik stranke i ovaj tvit sam napisao u okviru svoje političke borbe koju vodim da svi mi, građani i građanke Srbije, živimo u slobodnoj zemlji, uključujući i tužioce ovog Osnovnog javnog tužilaštva u Šapcu“, kazao je Zelenović.

On je dodao da se danas u Srbiji masovno krše građanska i politička prava.

„U tvitu sam izneo svoju ozbiljnu i duboku zabrinutost za stanje građanskih i političkih prava u našoj zemlji. Istorijski je očigledno da, ukoliko stranka na vlasti u jednoj zemlji ima ogroman broj članova, postoji dramatična opasnost od uspostavljanja totalitarizma u državi, sa tragičnim posledicama za društvo“, navodi Zelenović.

Zelenović je izrazio uverenje da će „slobodna Srbija pobediti“.

„To ne mogu da spreče ni oni koji podnose ovako besmislene prijave, niti oni koji naređuju da se po njima postupa“, zaključio je predsednik stranke Zajedno za Srbiju.

Komentari

Vaš komentar