Zajednička vojna vežba Srbije i Rusije sa bojevim gađanjem – Slovenski štit 2021

Vesti 12. okt. 202119:594 komentara
Podeli:
Izvor: Ministarstvo odbrane Srbije

Srpska i ruska vojska održavaju u Srbiji vežbu "Slovenski štit 2021" sa bojevim gađanjem posvećenu protivvazduhoplovnim dejstvima, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije. Kako je navedeno, pripadnici Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane Vojske Srbije i Vazdušno-kosmičkih snaga Oružanih snaga Ruske Federacije ove nedelje realizuju taktičku vežbu sa bojevim gađanjem "Slovenski štit 2021".

Tema zajedničke vežbe, koja se održava na vojnim poligonima i u vazdušnom prostoru Srbije, je organizovanje i izvođenje protivvazduhoplovnih dejstava u zaštiti teritorije i sopstvenih snaga.

U skladu sa scenarijom vežbe, biće obrazovana zajednička grupacija PVO Vojske Srbije i Oružanih snaga Ruske Federacije, koja će uvežbavati borbene radnje i postupke u operaciji zaštite strategijskog objekta od izviđanja i dejstva iz vazduha.

Realizacijom ovakvih vežbi unapređuje se obučenost komande i jedinica Ratnog vazduhoplovstva i PVO za izvođenje operacija PVO, razmenjuju iskustva, jača bilateralna vojna saradnja i podiže interoperabilnost Vojske Srbije, navedeno je u saopštenju.

Komentari

Vaš komentar