Za tri dana praznika zabeleženo više od 9.000 saobraćajnih prekršaja

Vesti 03. maj. 202112:042 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Zamenik načelnika Uprave saobraćajne policije Boban Milinković izjavio je da je za tri dana praznika zabeleženo više od 9.000 prekršaja, a više od 900 vozača je vozilo pod dejstvom alkohola, od kojih je 220 zadržano na trežnjenju.

„Zabeleženo je 35 nasilničkih vožnji, od toga je 30 vozača bilo pod dejstvom alkohola, pet prekršaja otkrili su presretači. Iz saobraćaja je isključeno 26 vozača koji su vozili pod dejstvom psihoaktivnih supstanci“, naveo je Milinković za RTS.

Milinković je naveo primer jednog oca koji je zaustavljen na autoputu jer je vozio više od 175 kilometara na sat. Sa njim je automobilu bilo desetogodišnje dete, a testiranjem je utvrđeno da je imao 1,35 promila alkohola u krvi.

„On je zadržan 12 sati, pozvana je supruga da preuzme dete. Kazna je od 100.000 do 120.000, osam meseci zabrane upravljanja vozilom, 14 kaznenih poena. Kazna nije bitna u odnosu na ono što je moglo da se desi“, naglasio je Milinković.

Dodaje da se noćas u Beogradu dogodio neobičan slučaj. Vozač je došao do naplatne stanice Beograd, okrenuo se i vozio u suprotnom smeru do Begaljičkog brda, gde ga je policija zaustavila i otkrila da je imao 1,3 promila alkohola u krvi.

Milinković je istakao da se neće ponoviti gužve na auto-putu Miloš Veliki, koje su zabeležene u četvrtak i petak, pogotovo na stanici Preljina.

„Za godinu dana ta stanica će postati bočna naplatna stanica i imaće dovoljno kapaciteta, ona je sad čeona pa izlaze i oni koji putuju za Čačak, Užice, ali i Crnu Goru. Građani su masovno napustili Beograd, priliv vozila je bio 2.000 vozila u satu na tom autoputu. U takvim situacijama preostaje samo strpljenje, ne možete da pobegnete od toga“, naglasio je Milinković.

Komentari

Vaš komentar