Za poslednja 24 časa tri slučaja silovanja na Kosovu

Vesti 05. okt 202219:59 3 komentara
Ilustracija / Shutterstock

Kosovskoj policiji za samo 24 časa prijavljena su tri slučaja silovanja – dva u Đakovici i jedan u Uroševcu.

U toku jučerašnjeg dana, sat vremena nakon podneva, u Đakovici su jednu osobu nasilno ugurala u automobil dva maskirana muškarca i seksualno je napala, prenosi Kossev.

Žrtvi je ukazana medicinska pomoć, a u vezi sa ovim slučajem uhapšen je jedan od muškaraca kojem je potom određena mera zadržavanja.

U istoj opštini, nekoliko sati kasnije zabeležen je sličan slučaj. Jedna osoba je prijavila da ju je muškarac nasilno ugurao u svoj automobil gde je, kako navode iz policije, sa njom imao seksualni odnos protivno njenoj volji.

U šturom policijskom izveštaju navodi se da je počinilac uhapšen, te da mu je odlukom tužioca određeno zadržavanje.

Istog dana slučaj silovanja zabeležen je i u Uroševcu, kada je žena prijavila svog bivšeg verenika koji je potom uhapšen. Njemu je takođe određena mera zadržavanja.

Porast broja prijavljenih slučajeva silovanja, uz povećanu medijsku pažnju dolazi nakon što je u žižu javnosti, krajem avgusta, dospeo slučaj silovanja 11-godišnje devojčice u Prištini, kada je u periodu od mesec dana uhapšeno 12 osoba osumnjičenih za ovo krivično delo. Slučaj su pratili i masovni protesti u Prištini, ostavke i otkazi javnih funcionera i osude od strane javnih zvaničnika.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare