Vulin zapretio Danasu policijom zbog pisanja o Vučićevoj adresi

Vesti 10. avg 202222:53 99 komentara
ALEKSANDAR VULIN
TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE/ ANTON ANTANASIJEVIC

Tabloid Danas bi, da u Srbiji zakon važi za sve, pa i za Aleksandra Vučića, bio pozvan da objasni svoje postupke, suština je pisane izjave Aleksandra Vulina, ministra unutrašnjih poslova, kojom se on pridružio osuđujućim reagovanjima premijerke Ane Brnabić i marketniškog stručnjaka Nebojše Krstića na pisanje lista Danas o tome da za potrebe sudskog pustupka nije lako locirati šefa države.

List Danas preneo je večeras celu izjavu ministra policije Aleksandra Vulina, dostavljenu medijima na memorandumu Ministarstva unutrašnjih poslova:

„U Srbiji zakon važi za sve i štiti svakog osim ako ste Aleksandar Vučić ili član njegove porodice.

Da nije tako, tabloid Danas bi za otkrivanje adrese na kojoj živi predsednik Srbije Aleksandar Vučić i njegova deca bio pozvan da objasni svoje postupke i odgovara za ugrožavanje bezbednosti Aleksandra Vučića i njegove porodice.

Mržnja koju tabloid Danas širi prema Aleksandru Vučiću je razlog njegovog postojanja, ali ugroziti bezbednost njegove porodice je bedno, čak i kada dolazi od tabloida Danas.

Predsednik Aleksandar Vučić odbija da ozbiljno shvati mržnju sa kojom živi, ali nadležni organi bi morali, policija hoće“, navodi se u Vulinovoj pisanoj izjavi.

Prethodno je premijerka Ana Brnabić na Tviteru optužila Danas za kršenje zakona o zaštiti podataka o ličnosti zbog teksta o tome da je pravosuđu teško da locira adresu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Marketinški stručnjak Nebojša Krstić odlučio se ipak da od Rodoljuba Šabića, bišveg poverenika za informacije od javnog značaja, zatraži odgovor da li je pomenuti zakon prekršen, na šta mu je Šabić odgovorio da taj zakon nije povređen jer je reč o poznatom podatku.

„Komunikacija sa g. Krstićem mi je nezanimljiva a i sumnjam da opklade koje gubi plaća ali ipak evo – uvek sam protiv objavljivanja ličnih adresa ali ‘obrada’ nekog podatka odavno poznatog širokoj javnosti (bio tačan ili ne) nije povreda ZZPOL. Neka pita i PoverenikRS“, poručio je Šabić, uputivši Krstića na aktuelnog poverenika Milana Marinovića.

Danas navodi da je povod za njihov teskt „Za potrebe sudskog pustpka nije lako locirati šefa države“, bila objava lekara Radeta Panića, takođe na Tviteru, da sudski poziv po njegovoj privatnoj tužbi protiv Aleksandra Vučića nije uručen.

U toku sudskog spora, Panić, odnosno njegov advokat, zatražio je od suda da ga obavesti o trenutnoj adresi stanovanja predsednika Vučića s obzirom da je iz pošte dobio informaciju o njegovom preseljenju.

U tekstu Danasa se ne otrkiva adresa stanovanja predsednika Srbije, već se poziva na ranije poznat podatak da je on kao svoje mesto stanovanja prijavio garsonjeru u naselju Belvil.

Ta adresa u Belvilu se nigde ne pominje, već se dalje piše o tome, da se, prema nezvaničnim navodima, iz njegovog kabineta Vučić nije preselio u vilu „Bokeljku“, te dodaje da će ukoliko dođe do promene, javnosti biti obaveštena.

Vučićeva ranija adresa na Novom Beogradu, koja je objavljena i citirana u Panićevom dopisu već podeljenom na društvenim mrežama, odavno je poznata javnosti, budući da se već duži niz godina nalazi u dostupnoj bazi imovine političara institucija za borbu protiv korupcije.

U toj bazi i podatak je da ta nekretnina pripala predsednkovoj bivšoj supruzi Kseniji Vučić koja je preminula početkom ove godine.

U pojedinim komentarima ističe se i da je ta adresa prvi put objavljena još u Službenom glasniku 1998. godine, kao odluka o dodeli stanova tadašnjim državnim zvaničnicima, u vreme kada je predsednik Vučić bio ministar informisanja, ukazuje Danas.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare