Vulin: Zabrana ulaska u Srbiju pojedinim učesnicima Evroprajda

Vesti 22. sep 202209:38 49 komentara
ALEKSANDAR VULIN
Tanjug/Tara Radovanović

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin najavio je da će danas ili sutra podneti krivične prijave protiv nekih učesnika manifestacije Evroprajd u Beogradu, a određenom broju osoba izdati zabranu ulaska u Srbiju.

„Znamo ko su, znamo odakle su, znamo iz kojih su zemalja. Postoji pravni put da se dođe do njih i mi ćemo krenuti tim pravnim putem“, kazao je Vulin za TV Pink, komentarišući fotografije nastale ispred crkve Svetog Marka u Beogradu tokom Evroprajda.

Pročitajte još:

Govoreći o tome što je izvestilac Evropskog parlamenta Vladimir Bilčik učestvovao na Evroprajdu i pozivao na njegovo održavanje uprkos prvobitnoj zabrani policije, Vulin ocenjuje da to „nije bilo nimalo politički ukusno“.

„Ja kad bih otišao u Nemačku, u Slovačku ili bilo koju drugu zemlju i rekao ‘nije vam baš najbolja ta odluka nadležnih organa, ja ću doći na taj skup koji ste zabranili’, nisam siguran da bi me pustili u zemlju“, ocenio je ministar.

Po njegovim rečima, pojedinci su tražili da Bilčik bude uhapšen zbog toga, ali Vulin ističe da on ima diplomatski imunitet, a da je Srbija država koja poštuje svoje i međunarodne zakone.

„Kada imate diplomatski imunitet, možete biti uhapšeni ukoliko vas zateknu u vršenju krivičnog dela za koje se goni po službenoj dužnosti za kaznu veću od pet godina. Hajde da budemo realni, to tako funkcioniše i ne može drugačije“, kazao je on.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare