Vulin: Za vreme praznika 14.400 saobraćajnih prekršaja

Vesti 07. maj 202111:355 komentara
Podeli:
Beograd 23,04,2021 Saobraćajne kamere, kamera, snimanje saobraćaja, monitoring, video nadzor, saobraćajna kamera
Izvor: Petar Lazović

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da je saobraćajna policija tokom praznika, od 30. aprila do 4. maja, otkrila 14.445 različitih saobraćajnih prekršaja, dva i po puta više nego što se otkrije u redovnim danima, saopštio je MUP.

Povezane vesti:

Vulin je sa direktorom Agencije za bezbednost saobraćaja Duškom Pešićem u sklopu kampanje usmerene na bezbednost saobraćaja obišao patrolu saobraćajne policije na Novom Beogradu, i tom prilikom precizirao da su 1.082 vozača isključena iz saobraćaja zbog vožnje pod dejstvom alkohola.

„Tokom godine prosek je oko 50.000 otkrivenih alkoholisanih vozača“, rekao je Vulin i upozorio da je u saobraćaju tokom praznika stradalo devet ljudi.

On je naveo da će saobraćajna policija raditi svoj posao, otkrivati prekršaje i kažnjavati, ali je poručio da nema te policije koja može da sačuva život, ukoliko sami ne vodimo računa o njemu.

Duško Pešić je istakao da su brzina i vožnja pod dejstvom alkohola bili dominantni prekršaji i glavni faktor nastanka nezgoda.

Pešić smatra da je za podizanje nivoa bezbednosti saobraćaja neophodno uvesti kontinuirani sistem saobraćajnog obrazovanja i vaspitanja, koji mora da počne od porodice i da se nastavi preko predškolskog, osnovnog i srednjoškolskog obrazovanja.

Komentari

Vaš komentar