Vulin: Imali smo dojave o bombama svaki dan odigravanja Fajnal fora

Vesti 22. maj. 202212:12 > 14:2057 komentara
Podeli:
Izvor: REUTERS/Marko Djurica

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da nije moguće zaustaviti dojave da su bombe postavljene, ali se "deluje preventivno 24 sata, tako što se šalju policijske ekipe u rano jutro na najvažnija mesta kao što su tržni centri". On je rekao i da su dojave o bombama stizale svaki dan odigravanja Fajnal fora.

Povezane vesti

„Ovo može da efikasno zaustavi samo Severna Koreja, da ukine telefone i internet, mi koji smo na mreži ne možemo“, rekao je Vulin, za TV Prva, navodeći da su dojave veoma brojne.

Kako je rekao, policija ide na svako mesto gde je pozovu, „ali je ovo kao korona, sa tim moramo da naučimo da živimo“.

"Mi na poziv dođemo da proverimo šta se dešava. Imali smo dojave o bombama svaki dan odigravanja Fajnal fora i da smo poslušali dojave, ne bi se odigrao. Mi smo preventivno rasporedili naše jedinice i vodili računa da na najmanju meru smanjimo rizik. Onda je rukovodstvo Fajnal fora reklo - to je za nas dovoljno, smatram da je to lažna dojava, neka se odigra", rekao je Vulin.

On je naveo da je takav zakon da "rukovodilac bezbednosti može da kaže da salu treba isprazniti ili ne, a policija je samo servis".

Izvor: TV Prva

"Vučić jedini slobodni državnik u Evropi"

Vulin je rekao i da će uvek biti protiv uvođenja sankcija Rusiji kao i da oni koji na tome "insistiraju žele da slome duh ovog naroda".

"Hoće da kažu da nemamo pravo ni na prijatelja, da će nam oni izabrati prijatelja. Mi imamo jedinog slobodnog državnika u Evropi, ne znam odakle Vučiću ta hrabrost da izdrži pritiske", rekao je Vulin za TV Prva.

Vulin je rekao da kao "jedinu nadu" da Srbija ne uvede sankcije Ruisiji vidi njegov opstanak u političkom životu.

Komentari

Vaš komentar