Vulin umesto Stefanovića na obeležavanju praznika 63. padobranske brigade

Vesti 03. jul. 202114:3630 komentara
Podeli:
Izvor: MUP Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin je, u ime predsednika Srbije Aleksandra Vučića, čestitao veteranima 63. padobranske brigade praznik i istakao da je Srbija od pripadnika te jedinice učila kako se brani zemlja, narod, vojska, a da mlade generacije od njih mogu da nauče šta je lojalnost prema drugu i državi, saopštio je MUP.

Na skupu nije bio ministar odbrane Nebojša Stefanović, u čijem je to resoru.

Vulin je rekao da se jedinice kao što je 63. padobranska niko ne bi odrekao, sem onih koji se stide sebe i svog naroda.

Ta brigada, kako je naveo ni 1991, 1998. i 1999. godine nije ražalovana i spuštena na rang bataljona pred moćnijim i brojnijim od sebe, već od „slučajnih Srba“, koji su kukavički pokušali da je umanje.

Vulin je poručio da Vojska, dok Srbiju vodi Vučić, i dok je on bilo gde u sistemu odbrane, neće biti deo NATO, „već ono što jeste – vojska svog naroda koja nikada drugima neće činiti ono što je srpskom narodu rađeno“.

Ratni komandant 63. padobranske brigade general Ilija Todorov ukazao je da je u prošlosti bilo namera da se ta jedinica utre, da se njeno ime zatre i potpuno uništi, ali da je zahvaljujući predanosti, radu, upornosti i odanosti, njena prepoznatljivost ostala prisutna.

Komentari

Vaš komentar