Vulin: Razbijena 21 organizovana kriminalna grupa, zaplenjeno osam tona droge

Vesti 18. nov 202114:03 > 15:04 13 komentara
MUP Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da je u poslednjih godinu dana stopa kriminala smanjena za 1,96 odsto, odnosno da je počinjeno 1.339 krivičnih dela manje, saopštio je MUP.

Na sastanku Strateške grupe Direkcije policije na kome su analizirani rezultati rada organizacionih jedinica i područnih policijskih uprava MUP u proteklih 10 meseci, Vulin je naveo da je u poslednjih godinu dana razbijena 21 organizovana kriminalna grupa i uhapšeno 145 kriminalaca.

On je posebno pohvalio hrabrost, odlučnost i upornost pripadnika kriminalističke policije koji su razbili jedan od najopasnijih kriminalnih klanova u Evropi Belivuk – Miljković.

Istakao je da je borba protiv narkotika bila apsolutni prioritet u radu policije u proteklih 10 meseci, koja je zaplenila skoro osam tona narkotika i više od 98.600 komada različitih droga.

Vulin je istakao da je policija u prethodnih godinu dana ostvarila dobre rezultate, u najvećem broju oblasti znatno bolje nego u istom periodu prethodne godine, dodavši da očekuje da će svi pripadnici policije sa istom posvećenošću i angažovanjem nastaviti da rade kako bi osigurali bezbednost i sigurnost svakog građanina.

Preman jegovim rečima, posebna pažnja usmerena je na borbu protiv uličnog kriminala, razbojništva, krađe i drugih imovinskih delikata kojima su u najvećoj meri pogođeni obični građani.

Na sastanku je usvojena i nova Strateška procena javne bezbednosti, kao i Strateški plan policije za period od 2022. do 2025. godine.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare