Vulin u Moskvi sa Čuprijanom razgovarao o saradnji u oblasti vanrednih situacija

Vesti 02. dec. 202117:352 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, koji boravi u dvodnevnoj poseti Moskvi, razgovarao je s vršiocem dužnosti ministra za civilnu odbranu, vanredne situacije i otklanjanje posledica elementarnih nepogoda Rusije Aleksandrom Čuprijanom o nastavku saradnje dva ministarstva u oblasti vanrednih situacija.

Kako je saopštio MUP Srbije, Vulin je istakao da odnosi Srbije i Rusije zasnivaju na čvrstom poverenju i visokom međusobnom uvažavanju, a da su poseban doprinos bratskim odnosima dva naroda dali i dobri lični odnosi dvojice predsednika, Aleksandra Vučića i Vladimira Putina, koji su potvrđeni i tokom nedavne posete srpskog predsednika Rusiji.

Dvojica ministara dogovorila su dalji nastavak obuka pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica Sektora za vanredne situacije MUP Srbije na visokoobrazovnim institucijama Ministarstva za civilnu odbranu, vanredne situacije i otklanjanje posledica elementarnih nepogoda Ruske Federacije u Moskvi i Sankt Peterburgu.

Čuprijan je istakao značaj tradicionalno prijateljskih odnosa dva naroda i izrazio uverenje da će uspešna saradnja biti nastavljena i u narednom periodu.

Komentari

Vaš komentar