U Beogradu uskoro 400 policajaca pozornika

Vesti 02. jun. 202110:21 > 10:481 komentar
Podeli:
Izvor: pixabay.com

U toku je obuka 400 pozornika u Centru za obuku policajaca u Sremskoj Kamenici i oni će biti zaposleni u Beogradu za nekoliko meseci i preuzeće svoj sektorski posao pozornika, kako smo ih nekada zvali ili policajca u zajednici, kako ih sada zovemo, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Svrha uvođenja pozornika je da život običnog čoveka postane bolji, lakši i bezbedniji, rekao je Vulin za TV Hepi.

Vulin je, kako u saopštenju navodi MUP, ocenio da „ne postoji sitan i krupni kriminal“ i da se kvalitet rada načelnika unutar policijske strukture emeri i po tome koliko se građani osećaju bezbedno u području njegovog delovanja i rada.

„Kao što nema teških i lakih droga tako nema krupnog i sitnog kriminala. Kada vas neko u prevozu odžepari, vi se osećate kao da vam je čitav svet srušen. Za vas nema razlike između organizovane kriminalne grupe koja je ubijala ljude i toga što je vaš život odjedanput povređen, što je neko ušao u vaš stan, što vam se dete vratilo bez patika“, rekao je Vulin.

On je naglasio da kvalitet rada načelnika policijske uprave ili stanice meri „po tome koliko su džeparoša našli, koliko puta je njihov policajac prošao ispred škole, primetio sumnjive aktivnosti, priveo nekoga zbog pet grama marihuane“.

Komentari

Vaš komentar