Vulin: Turković da se ogradi od izjava Izetbegovića i Džaferovića o RS i Kosovu

Vesti 19. jul. 202114:51 > 14:523 komentara
Podeli:
Izvor: MUP Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin odgovorio je ministarki spoljnih poslova BiH Biseri Turković.

„Moje ideje i moje izjave su moje. Aleksandar Vučić i ja nemamo uvek isto mišljenje o svakom pitanju i ako imate neko pitanje o mojim stavovima uputite ga meni, dobićete glasan odgovor koji možete da razumete. Da bi ste ušli u raspravu sa Vučićem, ipak ćete morati da pronađete njegove reči i pokušate da ih osporite ali, pre toga, najpre nam odgovorite ko je pokušao da ubije Aleksandra Vučića u Srebrenici i zašto nema imena počinilaca i nalogodavaca“, izjavio je Vulin, navodi se u saopštenju MUP.

Podsetimo, ministarka spoljnih poslova BiH Bisera Turković izjavila je da očekuje da se predsednik Srbije Aleksandar Vučić „odmah ogradi“ od izjava ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina o „ujedinjenju srpskog sveta“.

„Zaboravili ste, gospođo Turković, da kažete da sam rekao da će se Srbi ujediniti mirno, bez i jednog metka kada se za to steknu uslovi. Ako su mogli Nemci zašto ne bi mogli i Srbi, ili ste Vi i protiv ujedinjene Nemačke?“, upitao je Vulin.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije je pozvao Biseru Turković da osudi stav SDA o ukidanju Republike Srpske.

„Radujem se što ste rešili da branite Dejton, to onda sigurno znači da ste za vraćanje svih dejtonskih ovlašćenja RS, a posebno ste protiv deklaracije SDA, koja traži ukidanje Republike Srpske. Ako odmah ne osudite stav SDA da RS treba da se ukine i da su Srbi „genocidaši“ kako kaže Bakir Izetbegović, smatraću da podržavate takve napade na Dejton, RS i na Srbe. Ako se gospođo Turković odmah ne ogradite od izjave Šefika Džaferovića da je tzv. Kosovo nezavisno i da bi on priznao tzv. Kosovo, smatraću da podržavate komadanje Srbije i da hoćete da otcepite deo moje zemlje. Verujem da ste razumeli, a siguran sam da ćete osuditi sve pokušaje ukidanja RS i komadanja Srbije, ili možda nećete?“, zaključio je Vulin.

Komentari

Vaš komentar