Vulin: Tražiću od Brnabić argumente za odluku o povlačenju dozvola Rio Tintu

Vesti 08. jan 202214:17 193 komentara
ALEKSANDAR VULIN
Tanjug/MUP Srbije

"Tražiću od predsednice Vlade Srbije da mi za odluku o povlačenju dozvola "Rio Tintu" ili bilo kojoj drugoj kompaniji, prikaže jasnije argumente od vike organizacija koje finansira Rokfeler", poručio je danas ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin.

Povezane vesti

„Moj glas ne može da se očekuje na osnovu sile koja nam preti, već na osnovu potreba Srbije i njenog razvoja“, rekao je Vulin u Banjaluci povodom izjave predsednice Vlade Ane Brnabić da je „Vlada blizu odluke“ da poništi ugovore na koje su se bivše vlasti obavezale 2004. i 2006. godine, što je uticalo na poslovanje „Rio Tinta“ i istraživanja zaliha litijuma na području Jadra radi izgradnje rudnika, eksploatacije i hemijske prerade rude.

„Dok ne dobijem argumente koji se ne zasnivaju na neprijavljenim i nelegalnim protestima, prebijanjem mirnih građana koji koriste svoje ustavno pravo i slobodno se kreću, dok mi se ne objasni zašto je grupa siledžija važnija od pravne procedure, neću se izjasniti“, poručio je Vulin u saopštenju koje je medijima prosledio MUP Srbije.

„Pre nego donesem odluku tražiću i da mi predsednik Srbije Aleksandar Vučić lično iznese svoj stav, jer znam da on naređenja ne prima, ni od siledžija, ni od stranaca“, najavio je Vulin.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare