Vulin: Svi su izgledi da će se optužnica protiv Belivuka i dalje proširivati

Vesti 13. okt 202215:02 3 komentara
ALEKSANDAR VULIN
OMK MUP Srbije

U protekle dve godine, zahvaljujući predanom, hrabrom i tvrdoglavom radu policijskih službenika i podršci vrha države na čelu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, razbijene su 42 organizovane kriminalne grupe, izjavio je ministar policije Aleksandar Vulin na sastanku Strateške grupe Direkcije policije.

Za devet meseci ove godine procesuirali smo i razbili 19 organizovanih kriminalnih grupa, dok je prošle godine razbijena jedna od najsurovijih kriminalnih grupa na Balkanu i u Evropi Belivuk – Miljković, čiji su članovi optuženi za čak sedam ubistava, a svi su izgledi da će se optužnica i dalje proširivati, rekao je Vulin.

On je, kako u saopšptenju navodi MUP Srbije, istakao je da su u 2022. godini zaplenjene rekordne količine narkotika – skoro šest tona do septembra, a policija je ostvarila istorijske rezultate u zapleni akciznih proizvoda, pre svega cigareta, nafte, naftnih derivata i melasa za nargile.

On je podsetio da su na njegovu incijativu formirane jedinice za bezbednost na rekama i borbu protiv ekološkog kriminala i zaštitu životne sredine, čija će uloga u vremenima koja dolaze posebno biti od važnosti i značaja za državu i građane.

Angažovanjem policije, profesionalnim, zakonitim postupanjem i pored svih izazova i spoljnih uticaja, očuvan je stabilan javni red i mir tokom svih velikih javnih okupljanja, te da je uspešno zaštićen život i imovina svih građana, naveo je Vulin.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare