Vulin: Srpsko-ruski humanitarni centar plemenitim delovanjem opravdao svrhu

Vesti 29. apr. 202216:4925 komentara
Podeli:
Izvor: MUP Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin je ocenio da je Srpsko-ruski humanitarni centar u Nišu "svojim plemenitim radom i delovanjem... opravdao svrhu svog postojanja", iako je taj "jedinstveni centar na Balkanu mnogo puta napadan, iako su mnogi postojanje ovog humanitarnog centra hteli da zloupotrebe i iskoriste u političkoj borbi protiv Srbije i Rusije".

Povezane vesti

Povodom decenije postojanja i rada Srpsko-ruskog humanitarnog centra Vulin je, kako je saopštilo njegovo ministarstvo, u video-razgovoru s vršiocem dužnosti ministra Rusije za civilnu zaštitu Aleksandrom Čuprijanom podsetio da je taj centar „svoj pun smisao postojanja upravo pokazao kada je Srbiji i srpskom narodu bilo najteže i 2014. godine za vreme katastrofalnih poplava, ali i za vreme pandemije koronavirusa“.

„Srbija duboko ceni svaku pomoć i podršku“ koju je tokom vanrednih situacija dobila od ruskog ministarstva, rekao je Vulin i, kako je saopšteno, „izrazio zahvalnost Ruskoj Federaciji i Ministarstvu… na pomoći u unapređenju kapaciteta Srbije kroz donacije opreme i obučavanje vatrogasno-spasilačkih jedinica“.

Čuprijan je najavio da će njegovo ministarstvo "nastaviti da razvija i unapređuje Srpsko-rusko humanitarni centar", a "Ruska Federacija će, kao i do sada, uvek biti spremna da pruži pomoć i podršku Srbiji u slučaju vanrednih situacija", piše u saopštenju.

Preneto je i da je Vulin "još jednom zahvalio Ruskoj Federaciji na principijelnom stavu po pitanju suvereniteta i integriteta Republike Srbije" i Čuprijanu i svim pripadnicima njegovog ministarstva "uputio izraze saosećanja i podrške povodom Dana sećanja na službenike Ministarstva koji su poginuli na dužnosti".

Srpsko-ruski humanitarni centar osnovan je 2012. godine.

Komentari

Vaš komentar