Vulin: Srpska policija rešila svih pet mafijaških ubistava iz prošle godine

Vesti 19. mar 202116:59 33 komentara
TANJUG/TARA RADOVANOVIC

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da u Srbiji nijedan zločin neće ostati nerasvetljen i da će počinioci uvek biti izvedeni pred lice pravde, navodeći da je srpska policija rešila svih pet mafijaških ubistava koja su se dogodila prošle godine, saopštio je MUP.

Kako se navodi, Vulin je sa ambasadorom Nemačke Tomasom Šibom i stalnom predstavnicom UNDP za Srbiju Fransin Pikap prisustvovao prezentaciji forenzičke opreme koja je donirana Nacionalnom centru za kriminalističku forenziku.

POVEZANE VESTI

Vilin je naveo da zahvaljujući velikodušnoj podršci UNDP i Vlade Nemačke pripadnici srpske policije, koji se bave istragama, ne zaostaju za svojim kolegama u bogatijim i razvijenijim zemljama.

Prema njegovim rečima, zahvaljujući današnjoj i prethodnim donacijama, srpska policija može da reši i najteže zločine i uđe u trag skoro svakom zločincu.

Šib je istakao da je Nemačka, zajedno sa Francuskom i Evropskom unijom, posvećena unapređenju kapaciteta za sprovođenje zakona u oblasti borbe protiv svih vrsta kriminala.

„Ta podrška je deo regionalne mape puta koju su podržali šefovi vlada država na zapadnom Balkanu 2018. i ona se bavi svim aspektima kontrole malokalibarskog i lakog naoružanja“, objasnio je Šib i dodao da je današnja donacija deo šireg regionalnog projekta, koji Nemačka finansira sa više od 5,5 miliona evra.

On je ocenio da će sprovođenje regionalne mape puta za kontrolu malokalibarskog i lakog naoružanja značajno doprineti unapređenju regionalne saradnje u borbi protiv kriminala i da će biti od pomoći Srbiji na putu ka EU.

Fransin Pikap istakla je da će savremena oprema za uviđaje i forenzičko-balistička veštačenja, koja je danas predata, doprineti da policijski službenici brže i efikasnije prikupljaju i analiziraju dokaze, obavljaju veštačenja i čuvaju dokazni materijal, radeći u skladu sa međunarodnim standardima.

„Na ovaj način stvaramo bezbednije okruženje za sve ljude u Srbiji i u regionu i dajemo doprinos postizanju ciljeva održivog razvoja, posebno onih koji pozivaju na mir, pravdu i jake institucije i ravnopravnost polova“, rekla je Fransin Pikap.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare