Vulin: Da nismo prikazali fotografije, bile bi demonstracije da se Belivuk pusti

Vesti 24. jul. 202111:35 > 13:16100 komentara
Podeli:
Izvor: Jaroslav Pap/Tanjug

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da je bilo dobro što su fotografije dela kriminalne grupe Veljka Belivuka bile prikazane na televiziji, jer bi građani Srbije u suprotnom mislili da je Belivuk "svetac", te da bi demonstrirali da se on oslobodi.

„Da Srbija nije videla svojim očima ovo što smo joj pokazali, sa ovakvim medijima, sa ovakvom opozicijom, on bi bio svetac. Mi bismo imali demonstracije pred Specijalnim sudom da se pusti taj dobri čovek, jer je to politički obračun vlasti sa navijačima Partizana“, ocenio je on za TV Pink.

Vulin je istakao da je Srbija posle hapšenja te kriminalne grupe „bolje mesto za život“ i da su za to zaslužni MUP, BIA i Tužilaštvo za organizovani kriminal.

„Srbija je bezbednije mesto, Srbija nema klanicu, Srbija je mesto u kome možete dete da pustite uveče da ode sa društvom i da se vrati, to vredi“, zaključio je ministar.

Vulin je prošle nedelje na TV Pink objavio delimično cenzurisane fotografije obezglavljenih tela, koje su nađene na mobilnim telefonima članova kriminalne grupe Veljka Belivuka, a da su svi zločini počinjeni u kući u Ritopeku.

„Srbija prema Crnoj Gori nije učinila nijedan neprijateljski akt“

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je, komentarišući izjave crnogorskog premijera Zdravka Krivokapića o navodnom „hladnom ratu“ između dve države, da Srbija prema Crnoj Gori nije učinila nijedan neprijateljski akt.

Vulin je za TV Pink, odbacujući kao netačne tvrdnje da Srbija ne priznaje državnost Crne Gore, upitao da li posle odluke o samostalnosti Srbi mogu da budu „bar ravnopravni građani Crne Gore“.

„Ne više od toga. Ne tražimo mi ništa, nas samo zanima da tih 30 odsto građana Crne Gore koji se izjašnjavaju kao Srbi imaju pravo na svoj jezik, pismo, pravo na svoju crkvu, da imaju pravo da učestvuju u političkom životu, a ne da se stide što su Srbi”, rekao je Vulin.

On je ukazao da je Crna Gora proterala ambasadora Srbije i da je prva u regionu, pretekavši Albance i visokog predstavnika u BiH Valentina Incka, donela donet „zakon o negiranju genocida koji treba direktno da pogodi Srbiju i sve Srbe gde god da žive“.

Komentari

Vaš komentar