Vulin: Srbija mora da vodi računa o svim Srbima gde god da žive

Vesti 10. jan 202216:43 27 komentara
MUP Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin ocenio je da država Srbija "mora da vodi računa o svim Srbima bez obzira gde žive".

Vulin je na sastanku sa direktorom Muzeja žrtava genocida u Beogradu Dejanom Ristićem naveo da je obaveza države i da „svaku srpsku žrtvu sačuva od zaborava“.

„Naša država mora da čuva sećanje na žrtve genocida, da ne dozvoli da se naše žrtve zaborave, da ne dozvoli prekrajanje istorije“, naveo je ministar a preneo njegov kabinet.

On je dodao da će MUP pomagati radu Muzeja žrtava genocida.

Vulin: Sporazum sa Kinom o međusobnom priznanju vozačkih dozvola od 13. januara

Vulin je najavio da će 13. januara ove godine stupiti na snagu Sporazum o međusobnom priznanju i zameni vozačkih dozvola sa Kinom, potpisan u maju prošle godine. On je to naveo čestitajući Dan policije državnom savetniku ministra javne bezbednosti Кine Džao Кedžiju, saopšteno je iz vlade.

Tom prilikom, ministar Vulin je rekao da je Кedži „državnik mudre promisli“ i naglasio da visoko ceni upućivanje policijskog savetnika Ministarstva javne bezbednosti u Srbiju.

„Time ste MUP-u ukazali posebnu pažnju, jer su nam ojačani kapaciteti za zajedničko delanje i razmenu iskustva“, rekao je Vulin.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare