Vulin: Srbija i Rusija zajedno protiv organizovanog kriminala i terorizma

Vesti 14. maj 202115:046 komentara
Podeli:
Izvor: MUP

Sekretar Saveta bezbednosti Ruske Federacije Nikolaj Patrušev izrazio je spremnost da strukture bezbednosti Rusije i Srbije rade zajedno na borbi protiv terorizma i organizovanog kriminala, saopštio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin.

„Patrušev je izrazio veliku spremnost da nastavi da sarađuje sa Srbijom i da sve naše strukture bezbednosti rade zajedno oko zajedničkih tema, borbe protiv organizovanog kriminala, narko-dilera, terorizma. Sve su to stvari koje nas objedinjuju i povezuju“, istakao je ministar Vulin, koji je u dvodnevnoj poseti Rusiji.

Pročitajte još:

Istakao je da će se nastaviti saradnja i obuka pripadnika policije, jer „od Ruske Federacije može da se nauči mnogo, posebno u oblasti sajber bezbednosti“.

„Isto tako mi ćemo svojim znanjem i iskustvom moći da obogatimo predstavnike Ruske Federacije i da borbu protiv zala modernog čovečanstva učinimo boljom i efikasnijom“, poručio je ministar Vulin.

On je rekao da se Srbija, dok je vodi predsednik Aleksandar Vučić, neće „pridružiti antiruskoj histeriji i neće uvesti sankcije Rusiji“, saopštio je MUP.

„Srbija će ostati vojno neutralna zemlja i to je temeljno opredeljenje naše politike“, rekao je Vulin.

Ministar je rekao da Srbija očekuje podršku Rusije po pitanju sprečavanja bilo kakvih promena u mandatu Kfora i Unmika, mimo Rezolucije 1244.

Ministar je Patruševu izrazio saučešće za sve žrtve stravičnog napada u Kazanju i pružio punu podršku Srbije.

Prema njegovim rečima, Patrušev je veliki prijatelj Srbije, koji dobro poznaje tu zemlju i sva dešavanja na Balkanu.

Patrušev je naglasio da je Rusija saveznik Srbije i da će i dalje braniti interese Srbije na međunarodnim forumima.

Komentari

Vaš komentar