Vulin: Snajper pripreman za ubistvo čoveka koji je objavio rat mafiji

Vesti 06. feb 202111:04 > 14:38 123 komentara

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da će istraga utvrditi za koji nameru je posedovan i za šta je korišćen snajper sa prigušivačem i većom količinom municije koji je nađen kod pripadnika organizovane kriminalne grupe, koju su predvodili Veljko Belivuk i Marko Miljković, ali da je prema njegovoj oceni taj snajper pripreman za ubistvo čoveka koji je objavio rat mafiji.

„Ne znam da li je to bilo tako, istraga će utvrditi koji su motivi, ali jedini čovek čija bi smrt zaustavila borbu protiv mafije bio bi Aleksandar Vučić. Jedini čovek čije bi ubistvo paralisalo čitavu državu i uvelo je u tešku političku nestabilnost i možda zaustavilo borbu protiv mafije bio bi Aleksandra Vučić“, rekao je ministar Vulin za Prvu televiziju, a saopštilo njegovo ministarstvo.

POVEZANE VESTI

Ministar je ocenio da je predsednik Srbije sada izloženiji i ugroženiji nego što je bio ranije.

Podsetivši da su se Belivuk i Miljković nedavno u Crnoj Gori sastali sa jednim od „najmoćnijih narkodilera u ovom delu svetu“, sa kojim očigledno imaju zajedničke poslove, Vulin je istakao da su hapšenjem ove grupe pokvareni poslovi jednom od najmoćnijih narko klanova u Evropi i naneti gubitci koji se mere milionima evra.

„Čovek koji ih ugrožava i koji je poveo borbu protiv mafije je Aleksandar Vučić. U ovom trenutku verujem da je bezbednost predsednika još ugroženija nego što je bila, jer se sukobio sa najmoćnijim kriminalcima u Evropi. Na nama je da ga zaštitimo i država je tu“, rekao je ministar Vulin.

Biće novih hapšenja

Ministar unutrašnjih poslova izjavio je i da će istraga vezana za delovanje kriminalne grupe koju su organizovali Veljko Belivuk i Marko Miljković biti nastavljena, da će uslediti nova hapšenja i da nijedna informacija u ovom slučaju neće biti zataškana.

„Tužilac za organizovani kriminal Mladen Nenadić je pokazao profesionalizam i veliku hrabrost da se na ovaj način suprotstavi narko klanovima. Ministarstvo unutrašnjih poslova i Bezbednosno-informativna agencija bez tužilaštva ne mogu ništa. Ako nemate hrabrog tužioca, koji zna svoj posao, i spremnog, ništa ne možete da uradite“, rekao je ministar.

Vulin je rekao da nema ni najmanju sumnju da će tužilac Nenadić insistirati na tome da Ministarstvo unutrašnjih poslova i Bezbednosno–informativna agencija rasvetle ovaj slučaj do kraja.

Prema njegovim rečima, ova kriminalna grupa je jedna od najsnažnijih, najorganizovanija i najopasnija kriminalna grupa još od „Zemunskog klana“ i sada je razbijena.

„Na nama je da vidimo kako je nastala, zašto, šta je radila , čime se bavila i da ne dozvolimo da se nikada više u Srbiji ne ponovi „Zemunski klan“, a neće ga biti zahvaljujući ovim institucijama i ljudima“, rekao je Vulin.

Ministar je istakao da nijedan podatak iz istrage neće proći a da tužilac ne zna za njega.

„Nema zataškavanja, nema sklanjanja. Pokazalo se da nema zaštićenih, od simboličnih akcija skidanja blinkera do hapšenja najvećih organizovanih kriminalnih grupa. Zaštićenih nema. Nemojte se sukobljavati sa državom, a posebno oni koji su deo državnog aparata nemojte da mislite da postoji tako visoka funkcija koja će vas zaštititi od dokaza i saznanja da imate veze sa organizovanim kriminalom“, poručio je ministar Vulin.

Ministar je istakao da je u ovom slučaju policija sa BIA prikupila dosta dokaza za puno osoba, da je značajan broj uhapšen, da će biti još novih hapšenja i da ova istraga ne može da stane dok se sve ne istraži do kraja.

„Predsednik Vučić je najavio borbu protiv organizovanog kriminala pre nekih sto dana. Rekao je to glasno , tada su se mnogi smejali, sada se niko ne smeje. Videli ste državu na delu, ovo ne može da stane, ovo ne može da se zaustavi. Nema novca i političke moći koja bi mogla da zaustavi istragu ovakvih razmera, da zaustavi borbu protiv organizovanog kriminala“, poručio je Vulin.

Uzete izjave od čelnika „Partizana“

Sednica Saveta za nacionalnu bezbednost, kako je naveo ministar Vulin, na kojoj će tema biti hapšenje ove organizovane kriminalne grupe, biće održana u ponedeljak.

Ministar je potvrdio da je policija u svojstvu građana uzela izjave od čelnika Fudbalskog kluba „Partizan“ na okolnosti saznanja vezanih za korišćenje prostorija na stadionu od strane pripadnika organizovane kriminalne grupe Belivuka i Miljkovića.

„Čelnici „Partizana“ ispitani su da li imaju saznanja kako je došlo do toga da ova grupa ima prostor na stadionu, da li su znali šta se tu dešava“, rekao je Vulin.

Ministar je istakao da policija nema nikakav sukob sa Partizanom i da se ne bavi fudbalskim klubom i sportskim društvom, već opasnom kriminalnom bandom koja je navijačku grupu „Partizana“ koristila kao pokriće.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare