Vulin sa zvaničnikom Interpola: Priština ne sme da bude član ijedne organizacije

Vesti 27. feb 202211:14 > 11:17 14 komentara
Tanjug/ MUP Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je u Dubaiju da Priština ne sme da bude član bilo koje međunarodne organizacije, a posebno ne one koja raspolaže informacijama o kriminalu i organizovanim kriminalnim grupama, saopštio je MUP.

U razgovoru sa predsednikom Interpola i generalnim inspektorom u Ministarstvu unutrašnjih poslova Ujedinjenih Arapskih Emirata Ahmedom Naserom Al- Raisijem, Vulin je rekao da će Srbija nastaviti da daje punu podršku radu te međunarodne policijske organizacije i zahvalio Al-Raisiju na razumevanju stavova Srbije po pitanju zahteva Prištine za članstvo u Interpolu.

„Stav Ujedinjenih Arapskih Emirata na zasedanju Generalne skupštine u Dubaiju 2018. godine bio je od velikog značaja za sprečavanje politizacije Interpola i presedana koji bi imao nesagledive posledice po sve države članice organizacije“, rekao je Vulin.

On je naveo da je Srbija pouzdan i snažan partner u naporima da se rad Interpola i njegovih tela modernizuje i ne dopusti njegova politizacija i još jednom upoznao Al-Rasija sa svim argumentima Srbije, koja se oštro protivi svakom zahtevu Prištine za članstvo u Interpolu, jer bi to bilo suprotno međunarodnom pravu, ali i samom smislu postojanja te organizacije.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare