Vulin: Protesti nemaju veze s ekologijom, policija će ako mora primeniti nasilje

Vesti 30. nov 202109:12 > 09:52 81 komentara
ALEKSANDAR VULIN
Tanjug/Mup srbije

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da nedavni protesti nemaju "nikakve veze" sa ekologijom već da je u pitanju "nastavak hibridnog rata" protiv Srbije. On je najavio da će policija "reagovati u skladu sa svojom snagom i ovlašćenjima" i "primeniti nasilje". "Prave se nepotrebne tenzije. Ali, ako to zavisi od policije onda će policija reagovati u skladu sa svojom snagom i ovlašćenjima, onda ćemo morati da primenimo nasilje", rekao je Vulin u jutarnjem programu TV Hepi, navodeći kako policija "radi sve da do nasilja ne dođe".

Povezane vesti

Vulin je blokade puteva nazvao fašizmom.

„Kako nije fašizam kad vi mene na osnovu političke pripadnosti sprečavate da mislim, radim, verujem, da se krećem i delujem. Kako nije?“, pitao je Vulin voditelja Milomira Marića i njegovu koleginicu u studiju.

Vulin je rekao da će policija i dalje gde god bude potrebno raditi svoj posao, ali da se u Ministarstvu razmišlja o mogućnosti uvođenja posebnog broja telefona na koji će građani moći da prijave „maltretiranje, zaustavljanje, blokiranje, sprečavanje, ako neko primenjuje nasije“.

Taj broj, kako je objasnio, koristiće „ako slučajno negde ne možemo da stignemo, bar da građani znaju da imaju tu mogućnost“.

Vulin je vođe protesta nazvao „Rokfelerovim plaćenicima“ i ocenio da mnogi ljudi koji izađu na ulice „i ne znaju“ da tako zarade za dnevnice organizatorima.

On je ocenio da je Srbija „na udaru onih“ koji bi da izazovu duboku političku nestabilnost u zemlji i sukobe među građanima.

„Ovo je nastavak hibridnog rata protiv Srbije da bi se od nje napravilo loše i nebezedno mesto. Ovo je sve već viđeno, od guranja dece u prve redove, finansiranja iz inostranstva, zamene teza gde pretuku vozača bagera pa potom tvrde kako se bore protiv nasilja. Najavili smo da će se ovo dešavati skoro svakodnevno do aprilskih izbora“, rekao je ministar za televiziju Hepi.

Dodao je da „nije problem“ da neko izrazi političke stavove ali da je problem što neko „ulazi u sukob sa životom Srbije“.

„Protesti nemaju nikakve veze sa ekologijom. Ne protestuje se protiv Rio Tinta, nikakav litijum nije problem. Nijedan problem se ne rešava na ovaj način već se prave sukobi, tenzije među gradjanima. Koliko košta kašnjenje ljudi, robe, kamiona? Nemojte da blokirate puteve, ostavite ljude da žive normalno“, rekao je Vulin.

Ministar je upozorio da će svu odgovornost za eventualne incidente na budućim protestima snositi osobe koje organizuju neprijavljene skupove.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare