Vulin: Protesti na putevima – pokušaj izazivanja sukoba i nereda

Vesti 28. nov 202113:50 64 komentara
Tanjug/ Sava Radovanović

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da je Srbija demokratska zemlja u kojoj svako ima pravo da izrazi svoj protest, ali da je sprečavanje drugih građana da se slobodno kreću pokušaj izazivanja sukoba i nereda.

Pročitajte još:

„Kvariti svakodnevni život svojim sugrađanima, onemogućavati ih da se normalno kreću nije nešto što je politika, to je iživljavanje. To je pokušaj da se izazivaju sukobi i pokušaj da se prave neredi“, rekao je ministar Vulin novinarima nakon svečanog otvaranja graničnog prelaza i puštanja u rad i most „Bratoljub“, koji povezuje opštine Bratunac i Ljuboviju.

Prema njegovim rečima, glavni razlog jučerašnjeg okupljanja bio je da se zaustavi dolazak pristalica Srpske napredne stranke u Beograd.

„Naravno nije uspelo i nema razloga da uspe, takve stvari ne treba da se dešavaju. Sad gledam u medijima, oni koji su juče čitav dan kršili zakon sada pričaju o kršenju zakona“, rekao je ministar Vulin.

Precizirao je da nijedan skup nije bio odobren, da nijedan nadležni organ nije dao odgovarajuću dozvolu, postupajući apsolutno u skladu sa zakonom.

Na nekoliko mesta, kako je ministar Vulin naveo, napadnuta je policija, a zakon se kršio svakog sekunda tokom jučerašnjeg dana, da bismo potom u pojedinim medijima slušali te iste ljude kako pričaju o nekakvom kršenju zakona.

„Ja se nadam da će svi koji se bave politikom razumeti da između politike i kršenja zakona ne može biti znak jednakosti“, poručio je ministar Vulin.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare