Vulin pripadnicima MUP: Ponosan sam na svakog od vas, pozdravite porodice

Vesti 24. okt 202218:137 komentara
Izvor: TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE/ ANTON ANTANASIJEVIC

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin naveo je u izjavi upućenoj pripadnicima MUP da su "ovo bile teške godine", ali da su "pokazali da Srbija može da računa na svakog od njih".

„Poštovane kolege, u dve godine deljenja hleba, brige i nade, razbili smo desetine organizovanih kriminalnih grupa, zaplenili tone narkotika, cigareta, nafte. Pokazali smo da ni najveći i najbogatiji kriminalci nisu jači od nas i da nema nedodirljivih. Rešili smo hiljade slučajeva nasrtaja na imovinu, život, čast i sa ulica uklonili stotine narko-dilera koji više neće trovati našu decu“, naveo je odlazeći ministar Aleksandar Vulin u saopštenju.

Dodao je da su „zaštitili način života pred migrantskim talasima, sačuvali Srbiju od požara, spasili desetine života“.

Pročitajte još

„Nismo dozvolili da se srpska krv proliva na beogradskim ulicama i bez obzira na lične stavove pripadnika MUP-a prema održavanju gej parade, nismo dopustili da bilo ko od učesnika strada ili da mu život bude ugrožen. Pokazali smo i da nećemo dopustiti bilo kome da napada policiju i da kada je jedan policajac napadnut odgovor stigne od čitavog MUP-a. MUP brine o svojima bez obzira da li naše pripadnike brani od huligana, obračunava se sa kriminalcima i teroristima ili brine o porodicama naših stradalih kolega“, naveo je.

Istakao je da „MUP brine o svojima“.

„Ponosan sam na svakog od vas, na vašu upornost, marljivost i tvrdoglavost, na vašu snagu i na spremnost, na ličnu žrtvu. Bile su ovo teške godine, ali smo pokazali da Srbija može da računa na svakog od nas. Pozdravite od mene svoje porodice, poljubite decu i zahvalite im se što su bili uz vas i uz Srbiju, što su vas razumeli kada kasnite i propustite rođendane i krštenja, polazak u školu i školsku priredbu“, naveo je.

Dodao je da je „Srbija vredna svakog odricanja“.

„Duboko sam zahvalan predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na ukazanom poverenju i datoj prilici da se zajedno sa vama borim protiv kriminala. Drage kolege, ponosan sam što sam imao priliku da budem ispred vas i sa vama, ponosan na sve što smo ostvarili i izborili. Srbija je bolja onoliko koliko smo mi uspeli da budemo bolji od sebe. Bilo je časno. Živela Srbija!“, poručio je u svojoj pisanoj izjavi ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin upućenoj pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova.

Komentari

Vaš komentar