Vulin: Policija uspešna onoliko koliko se svaki građanin oseća bezbedno na ulici

Vesti 27. avg 202111:21 19 komentara
Aleksandar Vulin
N1

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin poručio je u Čačku da je policija uspešna onoliko koliko se svaki građanin oseća sigurno i bezbedno na ulici, u svom kvartu, gradu, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

„Vaš glavni zadatak je da svakog ko počini nasilje, ukrade, pokuša otmicu, počini ubistvo brzo otkrijete i uhapsite. Naše ulice moraju biti bezbedne“, istakao je ministar Vulin nakon obilaska Policijske uprave Čačak i sastanka sa njenim rukovodiocima, navodi se u saopštenju.

Ministar je naglasio da pokušaji pojedinaca koji žele da omalovaže rad policije napadajući nosioce borbe protiv organizovanog kriminala neće obeshrabriti nijednog policijskog službenika, već da će naprotiv, policija u borbi za bezbedno detinjstvo naše dece biti još čvršća i upornija.

„Koliko smo uspešni u zaštiti običnog građanina, toliko smo uspešni kao policija“, poručio je ministar Vulin i istakao da bezbednost jeste primarni zadatak policije, ali da je u tome izuzetno važna uloga celog društva, posebno lokalnih samouprava.

Kako se dalje navodi, Vulin koji se tokom posete Čačku sastao i sa gradonačelnikom Milunom Todorovićem, istakao je dobru saradnju policije i lokalne samouprave u ovom gradu i izrazio očekivanje da će ona i u narednom periodu, kroz zajedničke projekte, biti unapređena.

Ministar je na početku obilaska Policijske uprave u Čačku položio cveće na spomen-obeležje poginulim policijskim službenicima ove uprave, zaključeno je u saopštenju.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare