Vulin: Pijanim i drogiranim budalama koje izazovu udes suditi za pokušaj ubistva

Vesti 21. nov. 202115:0878 komentara
Podeli:
Izvor: Tanjug/ Sava Radovanović

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin je na obeležavanju Svetskog dana sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda na beogradskom Trgu Republike rekao da se zalaže za oštrije kaznene mere i da se pijanim i drogiranim vozačima koji izazovu saobraćajnu nesreću sudi kao za pokušaj ubistva.

„Kaznena politika mora značajno da se pooštri, možda neće spasiti svaki život u saobraćaju, ali će dati bar koliko-toliko satisfakciju porodicama onih koje su ubili. Smatram da svakoj pijanoj, svakoj drogiranoj budali, baš kao svakom đubretu koje proda drogu maloletniku treba da bude suđeno za pokušaj ubistva“, rekao je Vulin.

Vršilac dužnosti direktora Agencije za bezbednost saobraćaja Duško Pešić podsetio je da je devedesetih godina u Srbiji u saobraćajnim nezgodama stradalo godišnje oko 2.000 ljudi, a da sada manje od 500.

„Prošle godine je poginulo 492 ljudi. To je bila godina korone i manje smo se kretali, manje smo vozili, međutim taj trend opadanja se nastavlja. Ove godine je poginulo 430 osoba, 11 je manje stradalih ako uporedimo sa istim periodom prošle godine“, rekao je Pešić.

Saša Stanković, otac poginulog dečaka koji je nastradao prošle godine na pešačkom prelazu na Petlovom brdu, rekao je da čovek koji ga je udario nije čak ni izašao da mu ukaže pomoć.

„Kao što je ministar Vulin rekao, svi koji su popili ili su bahati treba da odgovaraju za svoja dela u saobraćaju. Da ne sedaju za volan, najefektivnije je da sednu u taksi. Ljudski život ne može da se plati“, kazao je Stanković.

Minutom ćutanja i zaustavljanjem saobraćaja u zoni Trga Republike odata je pošta svim nastradalim u saobraćajnim nezgodama, navedeno je u saopštenju MUP-a.

Komentari

Vaš komentar