Vulin oštro napao Čitaku i Pacolija zbog rasprave sa Grenelom oko Vidovdana

Vesti 29. jun 202112:00 > 12:01 9 komentara
MUP Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin rekao je da "ko nema svoju istoriju, mora da krade tuđu", komentarišući odgovor Vljore Čitaku i Bedžeta Pacolija Ričardu Grenelu, koji je prethodno uputio čestitku povodom Vidovdana.

„Ko nema svoju istoriju, mora da krade tuđu. Šiptari su ovaj put rešili da ukradu Kosovski boj i da slažu da su se na Gazimestanu suprotstavili Turcima. Ne znam da li su to Šiptari sami smislili ili im je neko pomogao, ali znam da bi po toj priči Vljora Čitaku kao Kosovka devojka vidala rane Bedžetu Pacoliju potomku Orlovića Pavla. Rekli bi oni i da je Obilić Šiptar nego se plaše da to Erdogan ne shvati lično. Ako političari u Prištini stvarno veruju u svoje gluposti, onda čudi zašto u Prištini nema spomenika knezu Lazaru i zašto se glavna ulica ne zove Kosovskih junaka“, navodi se u saopštenju poslatom iz kabineta ministra unutrašnjih poslova.

Povezane vesti

Vulin je takođe istakao da se na mestu stradanja „hrišćanskih vitezova“ grade kuće i pušta stoka da paše.

„Na Gazimestanu Šiptari puštaju stoku da pase, na mestu stradanja hrišćanskih vitezova grade pogone i kuće, seku borove koji obeležavaju borbeno mesto srpske konjice, pokreću peticije kojima se traži rušenje spomenika junacima Kosovskog boja, a sećanje na bitku proglašavaju srpskim šovinizmom. Malo im je što su Srbima oteli kuće i njive, sada hoće da nam otmu i istoriju i sećanje. Narod koji ni na jednom delu teritorije na kojoj živi nema ni jedan spomenik kulture ispod kojeg stoji njegovo ime je narod koji mora da pokuša da otme od Srba ono što njihovi preci nisu uspeli ni da izgrade ni da zasluže. A čak i da im neko poveruje i pripiše sve što su Srbi na Kosovu i Metohiji stvarali vekovima šta bi Šiptari radili sa istorijom koje nisu dostojni i vrednostima koje ne razumeju“, zaključio je Vulin u saopštenju.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare