Vulin optužio nezavisne medije za relativizaciju zločina Veljka Belivuka

Vesti 29. jul. 202117:3413 komentara
Podeli:
ALEKSANDAR VULIN
Izvor: Tanjug/Jadranka Ilić

U ovom trenutku u srpskoj medijskoj strukturi, podržanoj od političke strukture, pokušava se relativizacija zločina bande Veljka Belivuka i to se pretvara u politički faktor kojim treba uticati na buduće izbore i na birače, ocenio je danas ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Vulin je istakao da je policija uradila šta je bilo do nje kada je u pitanju borba protiv jedne od najorganizovanijih i najsurovijih grupa na ovim prostorima, navodeći da su oni uhapšeni i da od Tužilaštva za organizovani kriminal u zakonskom roku očekuje optužnicu.

Povezane vesti

Više od 30 pripadnika grupe je uhapšeno, rekao je Vulin u Skupštini Srbije, odgovarajući na pitanja poslanika Samira Tandira, a najavio je još hapšenja kako se istraga odvija.

Nikad nećemo prestati sa borbom protiv organizovanog kriminala, kako bi svaka sledeća grupa bila slabije organizovanija, malobrojnija i manje opasna, dodao je Vulin.

Vulin je, međutim, ukazao da postoji talas organizovanog napora da se zločini „te bande“ relativizuju i iskoriste kao sredstvo političke borbe i političke ucene.

Prema njegovim rečima, iskazi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića se prenose kao apsolutna istina, navodeći da u tome učestvuju Krik, Njuzmaks i NIN.

Vulin je ukazao da je iskaz Marka Miljkovića prenet u tri dana u tri različita medija, da bi svakog dana imali novu organizovanu i pripremljenu kampanju.

Komentari

Vaš komentar