Vulin odgovorio Radmanu: Kako Balkan postaje stabilan ako se Srbija raskomada?

Vesti 17. jun. 202110:28 > 15:5916 komentara
Podeli:
Izvor: TANJUG/ MUP REPUBLIKE SRBIJE/ ODELJENJE ZA MEDIJE I KOMUNIKACIJE/ nr

Reagujući na izjavu ministra spoljnih poslova Hrvatske Gordana Grlića Radmana koji je pozvao pet članica EU koje nisu priznale Kosovo da to učine, navodeći da se protivi promeni granica na Balkanu, ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin upitao je šefa hrvatske diplomatije kako Balkan postaje stabilan ako se Srbija raskomada.

„Kako je moguće u istoj rečenici tražiti priznanje takozvanog Kosova i protiviti se promeni granica na Balkanu, može da odgovori samo medicina, ali nema te nauke koja može da odgovori zašto bi takozvano Kosovo moglo da postane država, a Republika Srpska mora da ostane entitet“, naveo je Vulin, a saopštilo Ministarstvo policije.

Povezane vesti

On je dodao kako se nada da Grlić Radman „neće opet kukati da je napadnut kada mu se odgovori.

Šef hrvatske diplomatije rekao je da Hrvatska podstiče pet članica EU koje nisu priznale Kosovo da to učine, prenela je Hina.

„Hrvatska podstiče ostalih pet članica EU da priznaju Kosovo, jer bi to doprinelo stabilizaciji regiona i samog Kosova“, rekao je Grlić Radman novinarima u Bratislavi, gde je učestvovao na međunarodnoj konferenciji GLOBSEC, na kojoj je tema bila i situacija na Zapadnom Balkanu.

On je rekao da su za stabilnost regiona ključne tri stvari: poštovanje teritorijalne celovitosti država, ustavna jednakopravnost Bošnjaka, Srba i Hrvata u BiH i uspostavljanje međusobnog poverenja nakon ratova 1990-tih.

Selaković: Grlić Radman pokazao kako se ne grade dobrosusedski odnosi

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković je u Antaliji rekao da je šef hrvatske diplomatije pokazao „kako se ne grade dobrosusedski odnosi“.

„Hrvatski kolega je time pokazao kako se ne grade dobrosusedski odnosi, već kako se i oni koji su krhki i koji su opterećeni mnogo čime iz prošlosti, dodatno zagađuju. To nije pravi put i pravi izbor“, rekao je Selaković novinarima.

Izvor : Ministarstvo spoljnih poslova

Istakao je da Srbija neće reagovati na sve provokacije, ali da će odgovoriti na laži.

„Ako neko misli da će vređanjem Srbije uspeti da doprinese jačanju zajedničkih odnosa, u ovom slučaju između Srbije i Hrvatske, grdno se vara“, dodao je.

Komentari

Vaš komentar