Vulin: Od sutra istraga o „finansijskim poslovima“ Veljka Belivuka

Vesti 07. feb 202108:56 > 13:04 21 komentara

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da se sutra nastavlja istraga o "finansijskim poslovima" uhapšenog Veljka Belivuka i njegovih saradnika, ali i provera ko je iz struktura države pomagao kriminalcima.

Vulin je za RTS rekao da se grupa za sada tereti za tri ubistva, a da je policija pretresla 30 lokacija u celoj zemlji i da su pronađeni oružje, droga, novac, „nedozvoljeni predmeti i stvari koje su kriminalcima služile za izvršenje krivičnih dela“.

povezane vesti

On je ponovio da nema organizovanog kriminala bez učešća ljudi iz MUP-a, pravosuđa i vladajućih struktura države, da su u ovom slučaju uhapšeni neki aktivni zatvorski čuvari i policajci, ali da se istraga nastavlja.

„Sada je na redu pravosuđe ali mi ne stajemo. MUP i BIA sutra proveravaju imovinu uhapšenih, ali ovo je hobotnica sa mnogo krakova čiji je samo jedan krak udaren“, rekao je Vulin i dodao da sigurno postoji jači centar koji je pripadnike kriminalne grupe snabdevao drogom.

Vulin je ponovo izneo teoriju da je snajperska puška nađena kod Belivuka i njegovih saradnika bila namenjena ubistvu predsednika Aleksandra Vučića, jer kako je rekao, atentatom na ministra policije borba protiv kriminala zaustavila bi se na pet šest dana, ali ubistvom Vučića ta borba bi bila zaustavljena.

Potvrdio je da član Državnog veća tužilaštva Tomo Zorić koji je bio u društvu jednog od kriminalaca tokom hapšenja, nije saslušan, i dodao da odluku o tome donosi tužilaštvo.

Vulin je rekao da kao građanin očekuje da će Zorić biti saslušan o tom slučaju.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare