Vulin o prisluškivanju: Ruski opozicionar lažov, moraće da se pravda pred sudom

Vesti 12. jan 202211:01 > 13. jan 2022 17:459 komentara
Izvor: N1

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin rekao je povodom navoda da je ruski opozicionar Vladimir Kara-Murza izjavio da su pripadnici ruske opozicije prisluškivani tokom sastanka u Beogradu i da je srpski ministar policije predao transkripte tih razgovora Moskvi da "svaka budala može da ima svoje mišljenje, baš kao što svaki špijun može da se predstavi kao humanitarni radnik ili aktivista bilo koje vrste", saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Povezane vesti:

„Ne znam u koju kategoriju spada ruski opozicioni političar Vladimir Kara-Murza, ali znam da je lažov koji će svoje laži morati da pravda i pred srpskim i pred ruskim sudovima, gde god da budem mogao da ga tužbom izvedem pred lice pravde i dovedem poznavanju istine. Laži da ministar policije Srbije nosi bilo kakve podatke bilo kome je opasna i sračunata podlost, kako bi se Srbija prikazala kao nesuverena zemlja kojom drugi upravljaju. Sekretar Saveta bezbednosti Ruske Federacije gospodin Nikolaj Patrušev, sa kime sam se zvanično sastao više puta, je prijatelj Srbije i profesionalac koji zna da je poštovanje zakona i princip ravnopravnosti u odnosima naših zemalja mera svih stvari kao i način i njegovog i mog rada“, stoji dalje u saopštenju ovog ministarstva.

Kako se dalje navodi, u Srbiji žive i rade hiljade Rusa, baš kao što i hiljade Srba žive i rade u Rusiji. Širenjem laži i o Srbiji i o Rusiji i našim službama bezbednosti pokušava se uneti nemir i nesigurnost među našim državljanima, ali i raširiti srbofobija i rusofobija, navodi se u izjavi Aleksandra Vulina.

„Ne radi to Kara-Murza sam, ni iz svoje glave, baš kao što ga i tajkunski mediji u Srbiji prenose bez pitanja i provere. Ja ću se braniti istinom i zakonom“, odgovorio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin ruskom opozicionom političaru Kara-Murzi, koji je, kako se navodi u saopštenju MUP-a, „izneo laži da su pripadnici ruske opozicije prisluškivani u Beogradu i da je ministar policije Vulin predao transkripte tih razgovora sekretaru Saveta bezbednosti Rusije Patruševu“.

Komentari

Vaš komentar