Vulin o Milanovićevoj izjavi: Od Srbije se traži da prećuti ustaške zločine

Vesti 24. maj. 202219:2319 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Srbija treba da dobro razmisli da li treba da se trudi da uđe u Evropsku uniju "po ceni lečenja hrvatskih kompleksa i izvinjavanja za ustaške zločine", izjavio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, komentarišući izjavu predsednika Hrvatske Zorana Milanovića o optužnicama Srbije za ratne zločine tokom "Oluje".

„Posle Milanovićevih upozorenja da Srbija treba da razmisli da li će ući u EU ako sudi ubicama srpske dece, Srbija zaista treba da dobro razmisli da li treba da se trudi da uđe u Evropsku uniju po ceni lečenja hrvatskih kompleksa i izvinjavanja za ustaške zločine“, rekao je Vulin, navodi se u saopštenju MUP-a.

Ministar je ocenio da se od Srbije se traži da zbog članstva u EU „prećuti ustaške zločine i da mirno sačeka da se ponove“.

"Prilikom stvaranja prve Jugoslavije, od Srba se tražilo da zaborave zločine hrvatskih satnija u Mačvi i odmazdi nad Srbima na prostoru današnje Hrvatske, u drugoj Jugoslaviji se od Srba tražilo da zaborave Jasenovac, a sada im kao jedan od uslova za članstvo u EU traže da zaborave proterivanja i ubijanja Srba u 'Oluji' i građanskom ratu u Hrvatskoj. Znamo kako smo prošli u dve Jugoslavije zašto mislimo da će pod istim uslovima u Evropskoj uniji biti drugačije", rekao je Vulin.

On je kazao da Srbija ne treba da ide u EU ako taj put "vodi preko zaborava naše mrtve dece".

Hrvatski predsednik Zoran Milanović prethodno je rekao da će Srbiju "koštati" optužnica koju je podigla protiv četiri hrvatska oficira zbog navodne naredbe da se raketira kolona izbeglica kod Bosanskog Petrovca i Bosanskog Novog za vreme operacije "Oluja" u avgustu 1995.

Komentari

Vaš komentar