Vulin o kritikama Stejt departmenta: Srbija nije rezervat, sami odlučujemo

Vesti 29. sep 202216:50 29 komentara
OMK MUP REPUBLIKE SRB

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin saopštio je da su kritike američkog Stejt departmenta upućene Srbiji zbog potpisivanja plana konsultacija sa Rusijom "iznenađujuće i korak u pogrešnom pravcu, da se poslužim jezikom Stejt departmenta".

Pročitajte još:

„Srbija nije uradila ništa što je u suprotnosti sa međunarodnim pravom, a posebno nije uradila ništa što je protivno interesima njenih građana, što je za nas u Srbiji mera svih stvari“, naveo je Vulin u saopštenju.

Kako je kazao, Sjedinjene Američke Države sede u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija sa Ruskom Federacijom, a od Srbije očekuju da postane deo „antiruske histerije“.

„Kao i na primeru nepoštovanja teritorijalnog integriteta Srbije, a zahtevom da je Ukrajina nepovrediva, SAD potvrđuje da su licemerje i dupli standardi jedina konstanta politike velikih sila, a posebno onih koji su bombardovali Srbiju. Mi smo malobrojan narod, ali smo slobodan narod i dok nas vodi Aleksandar Vučić, ostaćemo slobodni i sami ćemo odlučivati ko su nam prijatelji i sa kime i kako sarađujemo. Srbija nije velika zemlja, ali nije ni rezervat, mi odlučujemo sami“, izjavio je Vulin.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare