Vulin o inauguracionom govoru Vučića: Obratio se svetu i srpskom svetu

Vesti 31. maj 202214:29 13 komentara
N1

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin kazao je, povodom današnjeg inauguracionog govora predsednika Srbije Aleksandra Vučića, da se on "obratio i svetu i srpskom svetu u nikad težem i komplikovanijem trenutku u međunarodnim odnosima", kao i da "posle njegovog govora nismo dobili nijednog neprijatelja i nismo izgubili nijednog prijatelja", saopšteno je iz njegovog kabineta.

Povezane vesti

Vulin je ocenio da Vučić „nije dopustio da mu bilo koji pritisak promeni politiku čuvanja vojne neutralnosti i interesa Srbije“.

„Teško je naći državnika koji ima Vučićevu hrabrost da velikim silama u trenutku pogubne i razarajuće histerije koja vlada svetom kaže istinu o stradanju Srbije i Srba, ali i istinu o gaženju međunarodnog prava i posledicama agresije NATO pakta na SR Jugoslaviju 1999. godine. Srbija je danas još jednom razumela zašto je njen izbor ispravan, da li bilo ko, pa i oni koji su glasali za Vučićeve protivkandidate mogu da ih zamisle na istom mestu i u njima, u teškom trenutku, prepoznaju i hrabost i veštinu i poštovanje prošlosti i jasnu viziju budućnosti“, kazao je Vulin.

On je dodao da su građani Srbije dobro izabrali, „a svi Srbi su dobili svog predsednika„.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare