Vulin: Novi most preko Drine skraćuje put za 60 kilometara

Vesti 19. okt 202111:35 3 komentara
Aleksandar Vulin
N1

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin rekao je u Skupštini Srbije da svaki sporazum koji Srbija potpiše sa zemljama u okruženju, daje priliku građanima da lakše i jednostavnije obavljaju svoje obaveze. Vulin je predstavio tri predloga zakona o potvrdjivanju Sporazuma vlade Srbije i Saveta ministara Bosne i Hercegovine, o zajedničkim lokacijama na graničnim prelazima, o graničnim prelazima i o pograničnom saobraćaju.

„Sporazumi sa BiH ne samo da regulišu granične prelaze već uvode još jedan, to je Ljubovija – Bratunac, na onom čuvenom mostu koji je Srbija odavno završila, ali se čekala BiH“, rekao je Vulin.

On je pojasnio da za prelazak mosta neće biti potreban pasoš, da će se Drina prelaziti jednostavnije pa će njima put biti skraćen i za 60 kilometara i da će tu biti prva zajednička carinska kontrola.

Kada je reč o sporazumu o saradnji u oblasti zaštite od katastrofa sa Austrijom, ministar se osvrnuo na uspehe srpskih vatrogasaca prošle godine u Severnoj Makedoniji i Grčkoj.

„Tamo gde smo mi postavili liniju tamo požar nije prošao“, rekao je Vulin i najavio nabavku još dva protivpožarna helikoptera.

„Bićemo najopremljenija zemlja u regionu i moć ćemo da pomognemo regionu, jer Srbija misli regionalno a ne mislimo samo o sebi“, rekao je Vulin.

Obrazlažući sporazum sa Egiptom, ministar je rekao da je to „velika i moćna zemlja koja kupuje mnogo naoružanja“ i da je ovaj sporazum velika prilika za saradnju.

Ministar je naveo da se može razgovarati sa Egiptom i o eventualnom povlačenju priznanja nezavsnosti Kosova.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare