Vulin: Nismo upali u zamku „obojene revolucije“

Vesti 15. dec 202109:11 > 11:1830 komentara
Podeli:
ALEKSANDAR VULIN
Izvor: Tanjug/Sava Radovanović

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin rekao je da "policija ne može da obezbeđuje nelegalne skupove", navodeći da za održavanje protesta prethodnih subota nisu tražene dozvole.

„To je kao da se nelegalno priključite na toplovod i zovete toplanu da kažete ne valja mi pritisak i temperatura mi nije odgovarajuća“, rekao je Vulin za TV Hepi.

On je naveo da su „obojene revolucije“ od Hongkonga, preko Ukrajine, Belorusije, Rusije, Srbije, „uvek bile na potpuno isti način“.

Povezane vesti

„Policija stane u kordon, onda sa druge strane kao protivteža su mladi ljudi koji igraju, pevaju. Onda uvek, od Hongkonga do Srbije, dođe neka mlada prelepa devojka i da cvet policajcu. Policajac uhvati cvet sa sve onom opremom za razbijanje nereda i onda je taj ogroman ‘kiborg’ u stvari ganut njenom dobrotom. I gle čuda onda policija razbija…“, izjavio je Vulin.

On je rekao da se „to radi od Hongkonga…, kako im nije dosadno, kako ne nađu neki drugi način da prezentuju to što rade“.

„Dakle, to su obojene revolucije koje su potpuno iste, mi samo nismo hteli da upadnemo u tu zamku“, rekao je Vulin, navodeći da „nijedan pendrek nije podignut“ za vreme protesta.

„Dok je Vučić na čelu Srbije, RS je naš spoljnopolitički prioritet“

„Bezbednosna situacija u regionu se komplikuje, ali ne zbog Srbije. Srbija, kada je BiH u pitanju striktno poštuje Dejtonski sporazum, a on kaže da se BiH sastoji od tri naroda i dva entiteta, i tu nema šta ni da se doda ni da se oduzme“, rekao je Vulin.

On je rekao da se Srbija „neće priključiti nikakvim sankcijama i granica između Srba se neće uspostaviti“.

„Republika Srpska je neupitna, Republici Srpskoj se ne mogu uvoditi sankcije, tamo živi skoro milion Srba. To se mora poštovati i čuvati“, rekao je Vulin.

Komentari

Vaš komentar