Vulin: Neka ambasadori ostanu razočarani Vučićem

Vesti 02. okt 202210:04 > 10:43 151 komentara
OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE/ANTON ANTANASIJEVIC

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je, povodom izjava bivše otpravnice poslova u ambasadi SAD, da američki ambasadori treba da ostanu nezadovoljni predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

„Kao što su ambasadori bili zadovoljni svim Vučićevim prethodnicima, tako su bili nezadovoljni Vučićem. Da su oni koji traže gaženje Republike Srpske, priznanje Kosova i uvođenje sankcija Ruskoj Federaciji zadovoljni Vučićem, njime bi bio nezadovoljan srpski narod, a pošto su oni nezadovoljni Aleksandrom Vučićem, njime je zadovoljan srpski narod. Predsednik svih Srba je jedini slobodni lider u Evropi, kolonijalni gospodari to ne vole“, saopštio je Vulin.

Pročitajte još:

Bivša zamenica šefa misije i otpravnica poslova u američkoj ambasadi u Beogradu u periodu od 2007. do 2010. godine Dženifer Braš rekla je za Glas Amerike da su ambasadori pokušavali da Vučića podstaknu da bude bude „lider koji bi napravio otklon od devedesetih i Srbiju transformisao u konstruktivnog i produktivnog člana Evropske unije i liberalnog svetskog poretka“, ali da su svi na kraju bili razočarani.

„Srbi su slobodarski narod, zato su izabrali slobodnog čoveka da ih vodi. Dok nas vodi Aleksandar Vučić, nećemo odustati od Republike Srpske, nećemo priznati Kosovo, nećemo uvesti sankcije Ruskoj Federaciji. Srbi zadovoljni, ambasadori razočarani, neka tako i ostane“, izjavio je Vulin povodom izjava Braš.

Vulin: Ako ne sme da kaže istinu, poštovana ambasadorka Nemačke ne treba ni da laže

Vulin je reagovao i na izjavu Anke Konrad nemačke ambasadorke u Srbiji, kojoj je poručio da „ako ne sme da kaže istinu, poštovana ambasadorka ne treba ni da laže“.

„Kada je nemački ministar odbrane objavio da Srbija vrši masovna streljanja Šiptara na stadionu ‘FK Priština’, u Prištini, izrečena je laž koja je uz laž o masakru u Račku poslužila kao opravdanje za početak agresije 19 zemalja NATO pakta na Srbiju. Poštovana ambasadorka Nemačke mogla je svoj mandat da započne izvinjenjem za izrečene laži o Srbiji, ali kada već nije tako počela, mogla je i da ne ponavlja laži o srpskoj agresiji na sopstvenu zemlju. Ako ne sme da kaže istinu, poštovana ambasadorka ne treba ni da laže“, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, reagujući na navode ambasadorke Nemačke u Srbiji Anke Konrad, u kojima je istakla da se na Kosovu 1999. godine „razvijala užasna humanitarna katastrofa uz masovno kršenje ljudskih prava“, prenosi MUP u saopštenju.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare