Vulin najavio ulaganja u policijsku Jedinicu za zaštitu svedoka

Vesti 02. mar. 202115:344 komentara
Podeli:
MUP Vulin JZZ
Izvor: MUP

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da će to ministarstvo nastaviti da ulaže u obuku i opremu pripadnika Jedinice za zaštitu i istakao da je zaštita svedoka jedan od najvažnijih segmenata borbe protiv organizovanog kriminala.

Vulin, koji je održao sastanak sa komandantom i rukovodiocima ove jedinice, naglasio je da se posao policije u razotkrivanju organizovane kriminalne grupe ne završava hapšenjem i skupljanjem dokaza i da značajnu ulogu u samom postupku imaju upravo pripadnici Jedinice za zaštitu.

Pročitajte još:

„Borba protiv organizovanog kriminala zahteva maksimalnu posvećenost i angažovanje. Bez dobre zaštite svedoka, posebno u postupcima vezanim za organizovani kriminal, bez osiguravanja da svedoci neće biti zastrašivani, da će im se obezbediti lična sigurnost, nema efikasnog postupka“, istakao je ministar Vulin, kako je saopštio MUP.

Ministarstvo unutrašnjih poslova, kako je naveo, imajući u vidu značaj ove jedinice, nastaviće da ulaže u njihove obuke i opremu, jer se spremnost i jačina države u obračunu sa mafijaškim klanovima, između ostalog, ogleda i u sposobnosti da zaštiti svedoke u postupku.

Povodom 15 godina postojanja Jedinice za zaštitu, komandant Jedinice Goran Živković uručio je ministru Vulinu i direktoru policije Vladimiru Rebiću plakete, dodaje se u saopštenju.

Komentari

Vaš komentar